Nieuwe concept art van The Force Awakens – TIE Fighter
vrijdag 2 januari 2015

Hoewel het verhaal van Star Wars: Episode VII – The Force Awakens het belangrijkste aspect van de film is, houdt de vraag hoe het geliefde universum hier ver, ver vandaan er dertig jaar na Return of the Jedi uit zal zien ons net zo min bezig. Met uitzondering van een nieuwe look voor de Stormtroopers heeft de teaser trailer op dat vlak nog niet veel weggegeven.

Via officiële bronnen is dus nog niet veel bekend, maar conceptontwerpen die van tijd tot tijd uitlekken op het internet geven inmiddels een aardig beeld van de evolutie van personages, werelden en schepen. We plukken daar voor dit verhaal de schepen van het Keizerrijk uit. Eén van de bekendste is natuurlijk de TIE Fighter met zijn vele verschillende uitvoeringen.

Website IndieRevolver.com, die de laatste maanden veel heeft onthuld, toont ons vanavond een schip dat wat meer weg heeft van een transportschip. In tegenstelling tot TIE Fighters die we kennen, wordt het schip niet betreden door een luik bovenop het schip maar middels een platform onderin het schip, vergelijkbaar met de Keizerlijke shuttle. Op deze productietekening wordt het platform bewaakt door twee ogenschijnlijke Imperial Guards. Verder vallen de rode kleuren op het schip op en lijken de vleugels voor de landingspositie omhoog te draaien. Oordeel zelf in de spoilerruimte.Zoals met alle conceptwerken is het niet alleen de vraag in welke hoedanigheid het te zien zal zijn in de film, maar is het vooral de vraag of het uberhaupt in de film te zien zal zijn. Voor een film worden immers vele honderden ontwerpen gemaakt waarvan het merendeel op de tekentafel sneuvelt. Desalniettemin geven ze een aardig beeld van de evolutie van een film en de denkbeeldige wereld waarin het verhaal zich afspeelt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: