Michael Jackson wilde graag een Star Wars rol
vrijdag 24 juli 2015

Het had heel anders kunnen lopen. Volgens Ahmed Best, de acteur die Jar Jar Binks speelde in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, was Michael Jackson eind jaren ’90 serieus op jacht naar de toen nog gewilde rol van de inmiddels door velen verguisde Gungan. Deze openbaring deed Best onlangs in een interview.

Volgens Best had de beroemde zanger bij George Lucas geopperd om het personage met make-up en protheses tot leven te brengen, een manier waar Jackson al veel ervaring mee had in onder meer zijn beroemde videoclips. Best onthult dat hem dit werd verteld door George Lucas, die hem samen met actrice Natalie Portman en zijn kinderen een keer meenam naar een concert van Jackson en hen backstage meenam om de zanger en zijn toenmalige vrouw Lisa Marie Presley te ontmoeten. Lucas introduceerde Best bij Jackson als Jar Jar Binks, waarop Jackson duidelijk teleurgesteld reageerde. Toen Best aan Lucas vroeg waarom hij hem zo introduceerde, vertelde hij hem het hele verhaal.

Lucas zag de ideeën van Jackson niet zo zitten. Het was immers zijn bedoeling om het personage van Jar Jar volledig met behulp van CGI tot leven te wekken. Bovendien zou de aanwezigheid van Michael Jackson in een Star Wars film het geheel wellicht hebben overschaduwd. Uiteindelijk was de redelijk unanieme negatieve reactie op Jar Jar een verrassing voor onder meer Best. Spijt heeft hij echter niet van zijn ervaring. Dat hoort, zo vertelt hij, bij de filmwereld:”Als een personage niet klikt met het publiek, dan is het gewoon geen geslaagd personage. Dat kan ik niet persoonlijk opvatten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: