May The Fourth Be With You – wat kun je zoal verwachten?
zaterdag 3 mei 2014

Morgen is het 4 mei, in het Engels vertaald als ‘May, the fourth’. Omdat deze datum lijkt op de gevleugelde uitspraak ‘May the Force be with you‘ is deze dag gekozen als de internationale Star Wars feestdag. Het begon redelijk klein in 2011, opgezet door enkele fans uit Amerika. Inmiddels wordt het elk jaar steeds groter en wordt het ook opgepakt door Disney.

Helaas geldt dit in mindere mate voor Nederland. 4 mei heeft natuurlijk een beladen betekenis in ons kleine kikkerlandje. Het is de dag waarop we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken en gezamenlijk om 20.00 twee minuten stilte in acht nemen. Vanwege deze Nationale Dodenherdenking worden er door Disney Nederland geen grootschalige acties opzet. Desondanks valt er voor de Nederlandse fans toch het een en ander te verwachten.

Hoewel we niet alle informatie voor onze eigen deadline bevestigd konden krijgen, zal zondagochtend om 08.30 de animatie De Kronieken van Yoda uitgezonden worden op Disney XD. De kans is groot dat, net als in andere landen, ook de trailer van Star Wars: Rebels getoond zal worden. Inmiddels is bij Disney Nederland ook bekend wanneer deze serie van start zal gaan op de Nederlandse buis, maar op deze datum rust nog een embargo. Onderaan dit bericht kun je in ieder geval alvast een teaser bekijken van de trailer. Zodra de volledige trailer beschikbaar komt, zullen wij deze uiteraard ook op onze website plaatsen.

Natuurlijk vieren we ook bij DeathStar.nl de May the Fourth feestdag. Dat doen we onder meer door een prijsvraag te starten, die wij samen organiseren met onze partner Toys and Posters, waarbij je kans maakt op een heel leuke prijs. Houd dus onze website goed in de gaten, of volg het laatste nieuws via ons Twitterkanaal of Facebookpagina!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: