Marvel komt eraan en Drew Struzan wellicht ook!
dinsdag 20 mei 2014

De stijl van Drew Struzan is onmiskenbaar. Op het gebied van filmposters is de man een levende legende en onlosmakelijk verbonden aan de Star Wars en Indiana Jones filmseries. Maar de legende ging helaas in 2008 met pensioen.

Als we de website SchmoeKnow echter moeten geloven heeft regisseur J.J. Abrams er persoonlijk voor gezorgd dat Struzan voor Star Wars: Episode VII een uitzondering zal maken. Een Star Wars film zonder kenmerkende ingrediënten als bijvoorbeeld de John Williams muziek is geen Star Wars film. En daarbij hoort natuurlijk ook een prachtige Drew Struzan filmposter.

Op het kunstvlak is er nog meer te melden. We weten allemaal dat Marvel Comics vanaf 2015 het stokje overneemt (of beter gezegd: terugneemt) van Dark Horse Comics, maar verder is er eigenlijk nog weinig bekend. Volgens Beelding Cool zal Marvel haar nieuwe titels een week voor de San Diego Comic Con (24 – 27 juli 2014) bekendmaken. De website wist eerder al te melden dat er in ieder geval twee “ongoing” (doorlopende) series zullen komen.

Ook over mogelijke schrijvers wordt nog druk gespeculeerd. Brian Wood, momenteel schrijvend aan een X-men serie voor Marvel en aan de doorlopende serie Star Wars van Dark Horse, zou een kandidaat kunnen zijn. Daarnaast zijn namen als Brian Michael Bendis en Jonathan Hickman de revue gepasseerd. Over twee maanden weten we waarschijnlijk meer. Watch this space!Tags: