LEGO onthult 32 nieuwe Star Wars sets voor 2015
woensdag 18 februari 2015

Het voorjaar staat altijd in het teken van de speelgoedbeurzen die plaatsvinden in Europa en Amerika. Afgelopen week waren alle grote fabrikanten aanwezig om hun nieuwe lijnen en producten te tonen aan de pers tijdens de New York Toy Fair. Ook LEGO was er en maakte bekend dit jaar nog met maar liefst 32 nieuwe Star Wars sets te gaan komen.

Uiteraard bevinden zich onder dat aantal ook sets van de aankomende Star Wars film, The Force Awakens. Het Deense bedrijf kon hier nog geen verdere informatie over verstrekken, dus ook beeldmateriaal is er helaas niet voor handen. Wel weten we dat er niet alleen nieuwe sets van de Originele Trilogie zullen verschijnen, maar ook van Star Wars: Rebels, de Prequel films en van Star Wars: The Clone Wars.

De paradepaardjes waren echter de speciale collector sets (UCS) van Slave I en van de TIE Fighter. Laatstgenoemde bestaat uit 1685 steentjes, heeft een afmeting van ongeveer 47cm (h) x 31cm (b) x 31cm (d) en heeft een adviesprijs van $200 (een exacte Nederlandse prijs is nog niet bekend). De Slave I bestaat uit 1996 steentjes en komt met minifiguren van Boba Fett, een Bespin Guard, een Stormtrooper en Han Solo. De adviesprijs hiervoor is eveneens $200.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: