Lawrence Kasdan en J.J. Abrams nemen script Episode VII onder handen
donderdag 24 oktober 2013

Via een officieel bericht op de officiële Star Wars website werd vandaag het nieuws bekendgemaakt dat Star Wars: Episode VII regisseur J.J. Abrams en Star Wars: Episode V en VI scriptschrijver Lawrence Kasdan het stokje van schrijver Michael Arndt overnemen. Deze laatstgenoemde schreef een verhaallijn voor de nieuwe trilogie en schreef op basis daarvan een eerste versie van het script voor Episode VII. Nu is het de beurt aan de twee heren om een filmbaar script af te leveren. Kathleen Kennedy, president van Lucasfilm, had het volgende daarover te melden:

“Ik ben erg enthousiast over het verhaal dat we voor handen hebben en ben opgewonden om Larry [Kasdan] en J.J. aan het script te hebben werken. Er zijn erg weinig mensen zoals Larry, die fundamenteel begrijpen hoe een Star Wars verhaal in elkaar zit,  en het is gewoonweg geweldig om hem nog meer betrokken te hebben bij de terugkeer van Star Wars naar het witte doek. Daarnaast is J.J. van zichzelf een ongelooflijk verhaalverteller. Michael Arndt heeft een geweldige klus geklaard om ons tot dit punt te brengen. En we hebben een uitmuntend film- en ontwerpteam tot onze beschikking die al druk bezig is de productie voor te bereiden.”

Daarnaast werd bekend dat het filmen in het voorjaar van 2014 van start zal gaan (in tegenstelling tot bepaalde geruchten die januari als startdatum noemden) in de Pinewood Studios, in Engeland. Het scouten naar locaties is in volle gang evenals de ontwerpfase van de productie, de casting en het kostuumontwerp. Ook werden enkele namen bevestigd van het productieteam, waaronder die van cinematograaf Dan Mendel, geluidsontwerper Ben Burtt, kostuumontwerper Michael Kaplan, en productieontwerpers Rick Carter en Darren Gilford.

Met dit bericht is er in ieder geval meer duidelijkheid over de poppetjes die betrokken zijn bij de film, maar vooral het nieuws dat Star Wars oudgediende Lawrence Kasdan een belangrijke rol in het vormen van het script krijgt, zal bij menig fan het hart sneller doen laten kloppen. Op naar het volgende grote nieuws, welke hopelijk de eerste namen van de cast zal bevatten!

 

Bron: StarWars.com