Komt de originele Originele Trilogie eindelijk op Blu-ray?
zaterdag 19 september 2015

We zijn de tel onderhand een beetje kwijt maar al vele jaren duiken er zo nu en dan geruchten op over een high definition release van de originele versies van de Originele Trilogie. Veel fans hopen hier al jarenlang op en wellicht gloort er nu weer wat licht aan de horizon. Tenminste, als we regisseur John Landis mogen geloven.

Landis, bekend van diverse Micheal Jackson videoclips en speelfilms als Animal House, The Blues Brothers en vele andere inmiddels legendarische komedies, was aanwezig bij een Halloween Horror Nights Q&A waar het onderwerp van Star Wars ter sprake kwam. Hij beweerde onderstaande informatie te hebben van zijn goede vriend George Lucas. Op de Twitteraccount van Empire Magazine verscheen afgelopen nacht de volgende tweet:

Hoeveel waarde moeten we geven aan deze informatie? Het is lastig te duiden. Lucas zelf is nooit een voorstander geweest van een dergelijke release, maar hoeveel invloed heeft hij hier nog op nu Disney het voor het zeggen heeft? Dan speelt er nog een rechtenkwestie. Twentieth Century Fox is nog eigenaar van de rechten van Star Wars (als in: A New Hope). En als laatste is het de vraag welke versies dan precies uitgebracht zouden worden. Ook nog voor de Special Editions uit 1997 waren er al verschillende versies van de films – hoewel de verschillen onderling veel minder heftig zijn dan die van de Special Editions en de verdere aanpassingen daar weer op.

Tegenwoordig zijn er nieuwe generaties die zijn opgegroeid met de laatste versies en vaak niet eens de oorspronkelijke versies hebben gezien. Zijn de originele versies onderhand een soort heilige graal aan het worden, een zoektocht die gedoemd is te mislukken tenzij je Indiana Jones heet? De toekomst zal het doen uitwijzen…

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: