The circle is now complete: keert Pixar terug naar de plek van oorsprong?
dinsdag 28 januari 2014

De laatste maanden wist filmwebsite Latino-Review.com vaak de aandacht te trekken van wereldwijde media door allerlei geruchten over Star Wars: Episode VII naar buiten te brengen. De betrouwbaarheid van deze nieuwtjes valt te betwisten en tot op heden is er nog niet veel waar van gebleken. Eén van de laatste nieuwtjes betreft Pixar dat zou gaan werken aan een nog nader te noemen Star Wars productie.

In 1979 werd Pixar, onder de naam Graphics Group, opgericht door George Lucas als onderdeel van de computerafdeling van Lucasfilm. Een paar jaar later werd het team versterkt door John Lasseter die weg kwam bij Disney. In 1986 werd het bedrijf verkocht aan de bij Apple vertrokken Steve Jobs die het bedrijf zijn bekende naam gaf. Na jaren van strubbelingen en met een financiële afgrond in zicht, begon het bedrijf zich toe te leggen op het maken van animaties. Begin jaren ’90 leidde dat tot een samenwerking met Disney, die het bedrijf na jaren van enorme successen uiteindelijk in 2006 voor een megabedrag overnam.

Lucasfilm en Pixar zijn ondertussen beiden onderdeel van Disney waarmee een Pixar Star Wars productie een stuk logischer wordt. Maar wat zouden we dan kunnen verwachten? Pixarfilms staan bekend om hun komische toon en weten niet-voor-de-hand-liggende wezens en objecten om te toveren tot interessante hoofdpersonages. Daarmee zouden de meest obscure personages uit het Star Wars universum zich kunnen lenen voor een hele leuke film. Of Pixar slaat een geheel andere weg in en maakt bijvoorbeeld een voor hun allereerste superrealistische animatiefilm. Eén ding is zeker: de mogelijkheden zijn legio!

 

Bron: Latino-Review.com
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+