John Knoll ontvangt Lifetime Achievement Award
dinsdag 10 september 2013

De man die tegenwoordig door het leven gaat als ‘chief creative officer’ bij Industrial Light + Magic (ILM), het welbekende special effects bedrijf, wordt onderscheiden met een Lifetime Achievement Award, een prijs in het leven geroepen door Animation Magazine. John Knoll ontvangt de onderscheiding voor zijn verdiensten op het gebied van creatieve en technische innovaties. Zo ontwikkelde hij onder andere, samen met zijn broer Thomas, het wereldberoemde grafische softwareprogramma Photoshop.

In 1996 richtte Knoll de Rebel (Mac) Unit op bij ILM – een creatieve broedmachine voor artiesten en software-ontwikkelaars om werkmethodes te definiëren en om vooruitgang te creëren. Dit leidde tot doorbraken op het gebied van ontwikkelingen van tal van technieken, waaronder de eerste toepassingen van digitale composietopnames (zoals toegepast bij de James Cameron film The Abyss). Daarnaast speelde Knoll een belangrijke rol in de ontwikkeling van de zogenaamde ‘motion capture’ techniek (Imocap) welke onder andere bij films als Pirates of the Caribbean en The Avengers werd gebruikt.

Op 3 november zal Knoll de onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Een meer dan verdiende onderscheiding voor een waar pioneer en innovator op grafisch gebied.

 

Bron: Variety
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+