Is het plot de grote uitdaging voor een Boba Fett spinoff film?
vrijdag 25 april 2014

Op het gebied van de aangekondigde Star Wars spinoff films is het al een tijdje rustig. Vooral de geruchten over Star Wars: Episode VII domineren niet geheel verwonderlijk. De plannen die Disney eerder uit de doeken deed om elk jaar een Star Wars film uit te brengen, zou volgens de meest gunstige planning tot gevolg hebben dat in 2016 de eerste afgeleide film moet verschijnen.

Aanvankelijk werden er allerlei verhalen de wereld in geholpen over het hoofdonderwerp, zoals een film over bijvoorbeeld Han Solo, Yoda of de Keizer. Van meet af aan zijn en blijven wij er echter van overtuigd dat een Boba Fett spinoff film het meest voor de hand ligt. Een van de redenen hiervoor is dat het gerucht al ruim voor de Lucasfilm overname van Disney in 2012 de ronde deed. Regisseur Joe Johnston – bekend van films als The Rocketeer, Jumanji en Captain America: The First Avenger – heeft er nooit doekjes om gewonden graag een film over de premiejager te willen maken. Als storyboardartiest werkte hij aan de Originele Trilogie en maakte hij de ontwerpen van onder andere de Millennium Falcon, de X-wing en natuurlijk Boba Fett!

Deze week vond in Disneyworld Florida een bijeenkomst plaats voor speciaal genodigden van Disney. Het doel van deze bijeenkomst is onduidelijk, maar volgens bronnen was het personage van Boba Fett veelbesproken. Er schijnt veel enthousiasme te zijn over zijn spinoff film, maar het grootste obstakel lijkt het plot van de film. De vraag is vooral hoe de duistere en angstaanjagende kwaliteiten van Fett behouden kunnen worden en hem tegelijkertijd toch als held van de film neer te kunnen zetten.

Wij vragen ons ook af in hoeverre het geschrapte gameproject Star Wars 1313 een rol speelt binnen dit hele verhaal. Boba Fett had namelijk de hoofdrol in dit zeer veelbelovende LucasArts spel. En hoewel een gameverhaal zich van andere mechanieken bedient dan een filmverhaal, wil je als speler je net zozeer als kijker identificeren met het hoofdpersonage. De schrijvers van de game hebben dan wellicht al voor dezelfde uitdagingen gestaan. Overigens ging eerder het gerucht dat Lawrence Kasdan was ingehuurd door Lucasfilm voor het schrijven van Star Wars spinoff films, nog voordat J.J. Abrams hem vroeg met hem het script voor Episode VII onder handen te nemen.

Vooralsnog blijft het bij speculeren en het interpreteren van geruchten. De komende maanden zullen we je ongetwijfeld kunnen voorzien van nog veel meer nieuwtjes en geruchten omtrent de spinoff films. Watch this space!

 

Bron: Making Star Wars


Tags: