In memoriam Aaron Allston
vrijdag 28 februari 2014

Met zo veel nieuwe gezichten om naar uit te kijken met de nieuwe Star Wars films, is het treurig dat we de laatste tijd regelmatig afscheid moeten nemen van een aantal Star Wars veteranen. Zo bereikte ons vandaag het trieste nieuws dat Star Wars auteur Aaron Allston gister op pas 53-jarige leeftijd bezweken is, vermoedelijk aan de gevolgen van een hartfalen. Allston had al langere tijd hartproblemen.

Al op 11-jarige leeftijd is Allston, die in Corsicana, Texas is geboren, begonnen met schrijven. Eerst vooral korte verhalen, maar zijn eerste boek had hij al af tegen de tijd dat hij zestien was. Voordat hij professioneel schrijver werd, heeft hij echter hoofdzakelijk in de gaming-industrie gewerkt. Als spelontwerper van role playing games was hij vooral actief voor TSR (Dungeons & Dragons) en Hero Games. In 1988 publiceerde hij uiteindelijk pas zijn eerste boek (Web of Danger). In de jaren die volgden zou hij zich langzamerhand fulltime op het schrijven toeleggen. Nooit te beroerd om anderen te helpen, publiceerde hij naast eigen verhalen ook schrijvershandboeken.

Allston is eind jaren ’90 het Star Wars universum ingerold via goede vriend Michael Stackpole, die een extra pen nodig had bij het schrijven van de X-Wing boekenserie. Vier delen zijn er uiteindelijk verschenen van zijn hand, waarvan de laatste, Mercy Kill uit 2012, ook meteen zijn laatste Star Wars verhaal is. Tussendoor heeft Allston nog meegewerkt aan de Legacy of the Force serie (3 delen), Fate of the Jedi (3 delen) en The New Jedi Order (2 delen). Naast Stackpole was Allston ook goed bevriend met Thrawn-trilogieschrijver Timothy Zahn. De drie gaven regelmatig interessante panels.

Wij wensen de nabestaanden van Aaron Allston alle sterkte toe.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Joruus

    Bah. Zo jong ook nog! Zo veel overlijdensberichten achter elkaar ook…… nu is het wel even genoeg hoor!!