Impressie van Star Wars Rebels S02E02: The Lost Commanders
donderdag 15 oktober 2015

Hoewel in Nederland vorige week het tweede seizoen van Star Wars Rebels in première ging op de Nederlandse zender Disney XD, werden fans in Amerika afgelopen zomer al getrakteerd op de special. Na een paar maanden wachten ging daar gisteravond het reguliere seizoen van start met de aflevering The Lost Commanders.

Het verhaal in het kort, zonder al te veel prijs te geven:

Na de gebeurtenissen uit de special The Siege of Lothal (Nederlandse titel: Het Beleg van Lothal) hebben de Rebellen een groot probleem door de vernietiging van hun bevelsschip en zijn ze op de vlucht voor het Keizerrijk. Ezra komt daarom met de oplossing om een basis te zoeken ergens op een afgelegen planeet. Ashoka heeft daar wel een idee voor. Ze verzoekt de crew van de Ghost op zoek te gaan naar een oude kennis van haar op Seelos die hen wellicht verder kan helpen. Ondertussen gaat zij zelf een andere missie uitvoeren die te maken heeft met de confrontatie met Darth Vader.

Het verhaal wordt niet in deze aflevering afgerond en gaat dus volgende week verder. Het is vooral een aflevering waarin de basis wordt gelegd voor een groter en waarschijnlijk spannender verhaal. Ook in het eerste seizoen waren er dit soort afleveringen: niet altijd even interessant maar het geduld werd in latere afleveringen wel beloond. En dat zal voor het tweede seizoen niet anders zijn. Er zijn diverse zaadjes geplant die zullen moeten gaan kiemen.

We zijn dus nog maar net begonnen met het tweede seizoen. We krijgen het idee dat de serie langzaam naar de Clone Wars serie aan het toe trekken is. Steeds meer elementen uit die serie verschijnen hierin, wat het dus ook steeds meer tot een geheel maakt. Misschien bijna wel een voortzetting van de serie. Is het toevallig of is het bewust gedaan om kijkers die vooral de Clone Wars serie missen tegemoet te komen? Wat het antwoord op die vraag ook moge zijn, we vinden het een aangename ontwikkeling.
Een ander, niet gerelateerd detail wat we leuk vinden om te zien, is de ontwikkeling. Neem bijvoorbeeld het personage van Sabine. Het jonge meisje uit het eerste seizoen ziet er nu uit als een jonge vrouw. En ook Ezra lijkt iets ouder te zijn geworden. Dat lijkt logisch, maar in heel veel animatieseries zie je de personages vaak helemaal niet ouder worden.

Deze aflevering wordt morgenmiddag (vrijdag) om 16:45 uitgezonden op Disney XD. Elke aflevering wordt de dag erna (op zaterdagmiddag) om 17:30 herhaald. In tegenstelling tot het eerste seizoen komen afleveringen van het tweede seizoen niet voor beperkte tijd online te staan op de Disney XD website. Onze zuiderburen in België moeten helaas nog even wachten. Pas op zaterdag 14 november gaat daar het tweede seizoen van start op Disney Channel. De bovengenoemde aflevering volgt pas een week later op 21 november.

De special Het Beleg van Lothal ging overigens voortvarend van start. Maar liefst 41.000 kijkers stemden af op de eerste aflevering in Nederland. We hopen dat deze nieuwe aflevering die cijfers weet vast te houden en dat het tweede seizoen nog meer kijkers aan zich zal weten te binden.Tags: