Impressie van Star Wars Rebels: Always Two There Are
donderdag 29 oktober 2015

Morgenmiddag is het weer zover. Dan zendt Disney XD om 16:45 de nieuwe aflevering uit van Star Wars Rebels. Wij hebben alvast de Amerikaanse uitzending bekeken en een impressie van de nieuwe aflevering genaamd Always Two There Are lees je vandaag bij ons.

Tot dusverre hebben de kijkcijfers in Nederland last van een jojo-effect. Een voortvarende start werd gevolgd door een flinke inzakker de week erop, maar vorige week keken maar liefst 47.000 mensen naar de serie. Voor het tweede seizoen is dat momenteel het record, maar wie weet of de aflevering van morgen daar verandering in brengt. Zoals je van ons gewend bent, en zo niet bij dezen, zullen we niet teveel verklappen over de nieuwe aflevering:

“Met de nieuwe informatie die de crew van de Ghost vorige week ontving van de Clone Commanders is het nu tijd om er iets mee te doen. Een van de eerste taken is het zien te vinden van nieuwe medische voorraden en een oud, buiten gebruik medisch station van de Republiek kan als oplossing dienen. Ezra, Zeb, Sabine en Chopper pakken de Phantom om op onderzoek uit te gaan. Eenmaal aangekomen bij het station lijkt het een makkie te worden aangezien er op het eerste gezicht al jaren niet meer iemand is geweest. Maar de schijn bedriegt en de duisternis in het station verbergt een groot gevaar…”

We vonden het deze week een niet heel sterk verhaal. De show is vaak voorspelbaar maar dat neem je op de koop toe bij een op kinderen gerichte serie. Dat ervaren wij in ieder geval niet als nadeel. Maar deze week had duidelijk weer als doel om een personage te introduceren. Dat is op zich prima maar in dit geval verloopt de actie die dat met zich meebrengt een beetje knullig. Zelfs een beetje ongeloofwaardig. Een zeer positief punt, één die we in het eerste seizoen ook al diverse malen prezen, is de muziek. In deze aflevering zitten weer een paar zeer mooie thema’s. Puik werk van Kevin Kiner.

Deze aflevering wordt dus morgenmiddag (vrijdag) om 16:45 uitgezonden op Disney XD. Komt dat slecht uit? Geen probleem! Op zaterdagmiddag volgt om 17:30 een herhaling. En zoals we vorige week al aankondigde, komt er volgende maand, op zondag 15 november, weer een marathon waar diverse afleveringen achter elkaar worden uitgezonden. Deze uitzending start om 12.00. Onze zuiderburen in België moeten helaas nog even wachten. Pas op zaterdag 5 december wordt daar de hierboven behandelde aflevering uitgezonden op Disney Channel.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: