Impressie van Star Wars: Rebels aflevering Idiot’s Array
maandag 19 januari 2015

Hoewel we in Nederland (en België) nog tot medio maart moeten wachten voor de hervatting van de uitzendingen van Star Wars: Rebels, komt in Amerika het einde van het eerste seizoen alweer langzaam in zicht. Vandaag bespreken we de tiende reguliere aflevering, Idiot’s Array.

Voor wie een beetje bekend is met het spelletje Sabacc, zal de titel van de serie vast een belletje doen rinkelen. In deze aflevering bevindt een deel van de crew van de Ghost zich in een plaatselijke bar op Lothal (waar anders?!). Terwijl Kanan tevergeefs een nieuwe opdracht probeert te regelen, is Zeb verwikkeld in een potje van het kaartspel. De Lasat denkt een onverslaanbare hand te hebben en zet mede op aanraden van Kanan vol in door ook Chopper in te zetten.

Maar je raadt het al. Zeb verliest en komt in het krijt te staan bij de winnaar: niemand minder dan Lando Calrissian! Toevallig hij heeft een klus waarbij hij een crew met een ruimteschip nodig heeft. Vanaf dat moment wordt de band van onze Rebellen constant flink op de proef gesteld door de gladde zakenman die alles en iedereen perfect weet te bespelen.

De serie schakelt met deze aflevering een paar versnellingen terug. De focus ligt deze keer op de introductie van Lando, ingesproken door acteur Billy Dee Williams himself. Het verhaal is een echt tussendoortje. We vragen ons af of deze aflevering wel aan iedereen is besteed. De manier waarop we Lando namelijk zien is niet geheel typerend voor de manier waarop we hem kennen uit The Empire Strikes Back of Return of the Jedi. Aan de andere kant, de serie speelt zich natuurlijk ook flink wat jaren af voor beide films, dus wellicht is hij met de jaren wat van zijn streken verloren.

Hoe dan ook, we worden met de serie wel flink verwend. We hebben al diverse acteurs in gastrollen voorbij zien komen. Behalve dit keer met Williams waren dat al eens Anthony Daniels (C-3PO), James Earl Jones (Darth Vader) en de afgelopen keer nog Frank Oz (Yoda). De lat wordt er wel hoog door gelegd, want nu hopen we natuurlijk stiekem ook op gastrollen van bijvoorbeeld Carrie Fisher of Harrison Ford. Het zou niet geheel ondenkbaar zijn om de Senator of de smokkelaar op Lothal voorbij te zien komen! De toekomst zal het doen uitwijzen…

Star Wars: Rebels wordt in Nederland uitgezonden op Disney XD. Belgische fans stemmen af op Disney Channel.Tags: