Impressie van Rebels: Relics of the Old Republic + marathon!
donderdag 22 oktober 2015

Na een voortvarende start twee weken geleden kakten de kijkcijfers vorige week helaas behoorlijk in. Misschien dat daar morgenmiddag verandering in komt. Rond de klok van 16:45 kun je dan namelijk afstemmen op Disney XD voor een gloednieuwe aflevering van Star Wars Rebels. En binnenkort is er ook weer een marathon!

We zullen ook deze week uiteraard niet al teveel verklappen van deze aflevering die de titel Relics of the Old Republic heeft gekregen. Hiermee wordt natuurlijk verwezen naar de drie Clone Commanders die vorige week terugkeerden op het beeldscherm. De aflevering gaat direct verder waar hij was gebleven, namelijk met de komst van Keizerlijke troepen onder aanvoering van Agent Kallus. Onze helden, onder aanvoering van een nog altijd bedenkelijke Kanan, besluiten aanvankelijk de wegen te laten scheiden, maar ontkomen er niet aan elkaar te helpen. En dat is nodig, want Kallus heeft een troef achter de handen: een nieuw Keizerlijke oorlogsmachine!

Gelukkig is dit weer een aflevering bomvol actie. Hoewel bepaalde verhaalelementen wel erg voorspelbaar zijn, is het meest interessante vooral de introductie van een nieuw personage. Dit personage belooft de spanning op te gaan schroeven. En dat is ook wel nodig, want je wilt als kijker wel het gevoel blijven houden dat er iets op het spel staat. Want tot nu toe hebben de Rebellen het relatief makkelijk gehad, nietwaar?

Deze aflevering wordt dus morgenmiddag (vrijdag) om 16:45 uitgezonden op Disney XD. Is dat een lastig moment? Geen nood! Elke aflevering wordt de dag erna (op zaterdagmiddag) om 17:30 herhaald. Bovendien komt er volgende maand, op zondag 15 november, weer een marathon waar diverse afleveringen achter elkaar worden uitgezonden. Deze uitzending start om 12.00. Onze zuiderburen in België moeten helaas nog even wachten. Pas op zaterdag 28 november wordt daar de hierboven behandelde aflevering uitgezonden op Disney Channel.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: