The Big Bang Theory viert de Star Wars feestdag
vrijdag 2 mei 2014

Afgelopen nacht werd in Amerika The Proton Transmogrification uitgezonden, de nieuwste aflevering van de hitserie The Big Bang Theory. In deze aflevering maken Leonard, Howard, Rajesh en Sheldon plannen voor de rap naderende Star Wars Day feestdag. Dit dreigt echter in het water te lopen als een goede vriend van Leonard en Sheldon komt te overlijden.

Desondanks laat Sheldon zich niet van de wijs brengen en besluit hij gewoon door te gaan met de festiviteiten. Hij blijft thuis met Howard en Raj, terwijl Leonard samen met zijn vriendin Penny de begrafenisceremonie gaat bezoeken. Ondertussen zijn Amy en Bernadette druk bezig met het maken van een bijzondere taart, en nemen de dames daar rustig de tijd voor in de hoop het meekijken van enkele Star Wars films te kunnen ontlopen. Naarmate de dag vordert lijkt Sheldon zich het overlijden van zijn vriend toch meer aan te trekken dan hij wilde toegeven, waarop de Force hem een bezoek brengt in een droom…

Penny vraagt zich in de aflevering af of de Star Wars feestdag een soort Star Wars Kerst is. In Nederland is dat voor wat betreft deze aflevering misschien wel het geval, aangezien het nog wel enkele maanden gaat duren voordat televisiezender Veronica toe is aan het uitzenden ervan. Voor diegenen die niet kunnen wachten, zijn er uiteraard alternatieve mogelijkheden die wij gezien het, ahem, downloadverbod absoluut niet willen promoten. May the Fourth be with you!Tags: