Impressie Star Wars: Rebels seizoen 2, uitzending NL en home release!
zondag 21 juni 2015

Vannacht om 03:00 uur Nederlandse tijd was het zover:: de officiële aftrap van het tweede seizoen van Star Wars: Rebels met de uitzending van de special The Siege of Lothal in Amerika. In Nederland ziet het er naar uit dat we nog tot eind augustus moeten wachten, zoals we eerder deze week wisten te melden, maar wij namen alvast een kijkje.

Met hun nieuwe Rebellenvrienden valt de crew van de Ghost een Keizerlijk transport aan in de hoop een lading schildgeneratoren te bemachtigen. Hoewel de aanval slaagt, blijken de gestolen containers geen generatoren te bevatten. Maar dan dient zich een andere kans aan als Minister Tua contact opneemt met de Rebellen met het voorstel om te deserteren. Door haar falen op Lothal moet ze zich gaan verantwoorden bij Gouverneur Tarkin, iets wat ze mogelijk moet bekopen met haar leven. Ze beweert een lijst met Rebellen sympathisanten te hebben, en belangrijker, de ware reden voor de interesse van het Keizerrijk voor de planeet Lothal.
Hoewel het hoogstwaarschijnlijk een valstrik is, weegt de kans om het bemachtigen van deze belangrijke geheime Keizerlijke informatie zwaarder en dus besluiten de Rebellen een gok te wagen. Als Kanan, Hera en de rest bij Lothal arriveren is de planeet omgeven door Star Destroyers en wordt het duidelijk dat dit hoe dan ook geen makkie gaat worden. Zeker niet als ook Darth Vader er zich persoonlijk gaat bemoeien…

Als je een zwak hebt voor deze animatieserie, zul je met volle teugen genieten van deze special. Het zit boordevol actie, oude bekenden, de muziek is heerlijk opzwepend en het tweede seizoen belooft nog meer intrige, actie en avontuur. Het reguliere seizoen start wereldwijd pas dit najaar op Disney XD. Volgens onze bronnen zal dat in Nederland in oktober zijn. Wanneer, op welke dag en op welk tijdstip, dat is nog de vraag. We hopen in ieder geval dat Disney Nederland zo wijs is om het tijdslot op vrijdagmiddag 15:00 te laten varen, als ze nog enige interesse hebben om de dramatische kijkcijfers van afgelopen voorjaar een andere wending te geven.

Daarnaast willen we ook nog eventjes hebben over het eerste seizoen. In onder meer Duitsland verschijnt het begin september op dvd en Blu-ray. Tot op heden hebben wij in de wandelgangen nog NIETS vernomen over een Nederlandse release. Onze angst is dat net als met de pilot Spark of Rebellion (en het zesde seizoen van The Clone Wars) er ook nu geen Nederlandse (en Belgische) release gaat plaatsvinden. We houden je uiteraard op de hoogte van veranderingen, maar we willen jullie erop voorbereiden dat ook voor deze titel wellicht voor import gekozen zal moeten worden.Tags: