Impressie: Hasbro Star Wars 6″ Black Series – Wave 3
woensdag 9 april 2014

Vorig jaar begon Hasbro met een nieuw assortiment actiefiguren. Daar waar Kenner eind jaren ’70 de speelgoedmarkt revolutioneerde met het ontwikkelen van 3,75 inch schaal figuurtjes, probeert Hasbro sinds 2013 een nieuwe markt aan te boren met hun 6 inch lijn, de Black Series. Vorig jaar verschenen de eerste twee waves bestaande uit Prequel en Originele Trilogie figuren. Onlangs verscheen de nieuwe wave, de eerste van dit jaar, waar we nu enkele figuren van kunnen behandelen.

Deze derde wave bestaat uit een Stormtrooper, Luke Skywalker in zijn Bespin outfit, Obi-Wan Kenobi uit Revenge of the Sith en een ‘repack’ van de eerder verschenen Han Solo. Wij hebben zelf de Luke en de Stormtrooper sets ontvangen. Laatstgenoemde heeft maar liefst 24 articulatiepunten, waardoor er heel veel mogelijkheden zijn om het figuur te positioneren. Bijgesloten zijn twee wapens, een Imperial blaster en een Imperial rifle. Wat wel direct opvalt, is dat veel onderdelen hergebruikt zijn van de eerder verschenen Sandtrooper uit de eerste wave. Dat maakt het figuur er echter niet minder mooi of interessant op. Net zoals zijn voorganger uit de POTF2 3,75 inch Commtech-serie is dit zo’n figuur waarmee je een heel gaaf leger zou kunnen maken (armybuilders).
Luke Skywalker heeft in zijn kenmerkende The Empire Strikes Back outfit iets minder articulatiepunten: 18 stuks. Bijgesloten accessoires zijn een lightsaber waarvan het zwaardgedeelte afneembaar is, een M-57 blaster en een niet-verwijderbare riem met een functioneel holster en een lightsaberhaak. Een minpuntje is zijn rechterhand waarvan de wijsvinger in een stand staat van de trekker van zijn blaster. Wellicht was het mooier geweest om, net zoals bij de Han Solo, extra handen bij te sluiten in de verpakking voor meer displaymogelijkheden.

We hebben lang moeten wachten op deze derde wave. Was het het wachten waard? Ons antwoord is ja. Met name de Stormtrooper is een waanzinnig mooi figuurtje en zeker voor diegenen die niet kunnen wachten om hem uit de verpakking te trekken is hij zijn geld meer dan waard. De Luke Skywalker is een prima figuurtje maar vergeleken met de eerdere X-wing uitvoering komt hij toch iets meer flets over.

De 6 inch Black Series heeft een adviesprijs van net geen 20 dollar in Amerikaanse winkels. Hier in Europa ligt die prijs bij de betere speciaalzaken rond de 25 euro per stuk. Verder belooft 2014 een mooi jaar te worden voor deze lijn. Niet alleen staan er nog enkele nieuwe waves in de planning, later dit jaar moet ook de Deluxe serie zijn debuut gaan maken met onder andere een Scouttrooper met Speederbike.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: