Impressie: aflevering twee van Star Wars: Rebels – Droids in Distress
woensdag 8 oktober 2014

Het duurt nog eventjes voordat het eerste seizoen van Star Wars: Rebels echt van start gaat. Op zondag 19 oktober, om precies te zijn, kun je wekelijks de nieuwe afleveringen bekijken op Disney XD. Wij waren in de gelegenheid om de eerstvolgende aflevering, Droids in Distress, alvast te bekijken. Een korte impressie:

In deze aflevering, zoals de titel al doet vermoeden, belanden enkele droids, twee oude bekenden, in een benarde situatie. C-3PO en R2-D2 zijn aangesteld om een Keizerlijke minister te ondersteunen in haar onderhandelingen met een wapenhandelaar van de planeet Ando. De twee droids kruizen het pad met de crew van The Ghost, die de wapens willen stelen voor hun opdrachtgever Vizago om wat te kunnen doen aan hun ernstige tekort aan credits. Hoewel de kleine Rebellengroep de wapens weet te bemachtigen, gaat het niet zonder slag of stoot.

De aflevering is geschreven door Greg Weisman (die het schrijversteam ondertussen helaas heeft verlaten en niet voor het onlangs aangekondigde tweede seizoen zal terugkeren). Het verhaal geeft dit keer wat meer inzicht in de achtergrond van Zeb en werkt vooral goed op het vlak van de binding van de crew. De animatie is wederom prachtig, het geluidsontwerp blijft prachtig en doet erg veel voor het Star Wars gevoel. We zagen de aflevering in de originele Engelse taal en het moet gezegd worden: het voegt echt iets toe.

De aflevering blinkt bovendien uit in andere extra’s: behalve Anthony Daniels, die zoals altijd het stemwerk voor C-3PO heeft verzorgd, keert ook Clone Wars oudgediende Phil LaMarr (Bail Organa) terug en heeft Paul Reubens een rolletje als RX-24. RX-24 is zoals je wellicht weet de piloot van de Star Tours attractie, waarvoor Reubens ook de stem insprak. En zo zijn er nog meer dingen in de aflevering gestopt, maar we laten het aan jezelf over om die te ontdekken.Tags: