Hoe Jedi eruit had gezien met David Lynch
donderdag 22 mei 2014

De keuze voor een regisseur voor Return of the Jedi was destijds nog een flinke uitdaging voor George Lucas. Dat had deels te maken met een conflict over The Empire Strikes Back met de DGA, de gilde voor Amerikaanse filmregisseurs. Als gevolg hiervan werd het leden, waaronder Lucas’ eerste keus Steven Spielberg, verboden om hun medewerking te verlenen aan nieuwe Lucasfilm producties. Anderzijds had Lucas veel moeite gehad met de manier waarop Empire regisseur Irvin Kersher te werk was gegaan. Met zijn minimalistische manier van filmen had Lucas weinig keuze in de montagekamer.

Doordat Spielberg erg onder de indruk was van Soldaat van Oranje was onze eigen Paul Verhoeven zelfs korte tijd een van de kandidaten voor de klus. Voordat de keuze uiteindelijk viel op Richard Marquand was, behalve David Cronenberg, David Lynch een belangrijke kandidaat. Die laatste verwacht je niet echt bij een Star Wars film met zijn aparte en kenmerkelijke stijl. Hij zag het zelf ook niet zitten, sloeg het aanbod af en nam vervolgens de regie van de scifi film Dune op zich.

Iemand stelde zich de vraag hoe Jedi er misschien had uitgezien als Lynch wel de regie op zich had genomen. Diegene maakte daarom een trailer van Jedi in de stijl van Lynch. Het resultaat kun je hieronder zien. Interessant, maar naar onze mening zijn we beter af met de keuze voor Marquand. Oordeel zelf:

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Rubin

    De titel van dit bericht.. Is niet helemaal correct Nederlands? 🙂Tags: