Einde van de Kloonoorlogen, begin van…?
zondag 17 maart 2013

Vijf jaar lang konden Star Wars fans genieten van de Lucasfilm animatieserie The Clone Wars. Sinds 2008 werden fans na een redelijk teleurstellende introducerende speelfilm elk jaar een goede twintig weken lang verrast met een kwalitatief zeer goede serie, die door Cartoon Network werd / wordt uitgezonden (in Nederland gaat de Nederlandse Cartoon Network vanaf 15 april verder met het uitzenden van afleveringen). Daar is nu helaas een einde aan gekomen.

Met de overname van Lucasfilm door Disney werd het duidelijk dat ook op televisievlak het een en ander wel moest gaan veranderen. Disney, zelf eigenaar van diverse televisiestations, waaronder enkele kinderzenders, zou natuurlijk geen eigen serie op een concurrerende zender blijven uitzenden. Met het oog op een nieuwe start is besloten te stoppen met het maken van nieuwe seizoenen en nieuwe afleveringen voor Cartoon Network. Met de nadruk op dat laatste. Er wordt namelijk gewerkt aan nieuwe spectaculaire verhaallijnen die nog in onbekende vorm als bonusmateriaal zal gaan verschijnen.

Een andere animatieserie die nog in ontwikkeling was, Star Wars Detours, is door de Disney in de ijskast gezet. Detours, een serie van de makers van de komische serie Robot Chicken, zou zich gaan afspelen tussen Episode III (Revenge of the Sith) en Episode IV (A New Hope) en zou medewerking krijgen van diverse bekendheden die hun stem eraan zouden verlenen. Disney, die zich nu gaat richten op een nieuwe Trilogie, is nog wel voornemens de serie in een later stadium uit te brengen.

Dave Filoni, regisseur van de Clone Wars cartoon, zit hoe dan ook niet zonder werk. Hem is ondertussen gevraagd mee te werken aan het ontwikkelen van nieuwe content voor één van de Disney platforms. Op StarWars.com werd afgelopen week aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een nieuwe serie die zich zal afspelen in een tijd die nog niet is aangehaald in een van de films of series. Eén mogelijkheid is een serie die zich richt op bijvoorbeeld het Knights of the Old Republic tijdperk, waarover reeds diverse strips en games van zijn verschenen.

Het mogelijke duidelijk zijn. Met Disney als nieuwe broodheer verandert er veel. Vooralsnog is het wachten op aankondigingen en bevestigingen, maar dat de toekomst voor Star Wars fans veel te bieden heeft, moge duidelijk zijn. We houden je op de hoogte!

 

Bron: StarWars.com