Help me Obi-Wan Kenobi op je telefoon
zaterdag 7 juni 2014

Arme Artoo. Het lijkt erop dat we hem niet meer nodig hebben voor hologramberichten. Volgens de Wall Street Journal komen de eerste telefoons met hologramprojectie namelijk rond 2015 / 2016 uit! Kortom, Princess Leia komt straks uit je smartphone.

De afgelopen negen jaar heeft de startup Ostendo Technologies Inc. in alle stilte gewerkt aan miniatuurprojectoren die kraakheldere video en brilvrije 3D-beelden kunnen tonen op zowel smartphones als televisies. In tegenstelling tot andere bedrijven, die met behulp van onder meer grote machines en spiegels beelden kunnen tonen die lijken op hologrammen (zoals de bekende optredens van overleden artiesten als Tupac op Coachella in 2012 en Michael Jackson bij de Billboard Music Awards afgelopen maand), gaat het hier om daadwerkelijke hologrammen.

Ostendo zegt in gesprek te zijn met enkele bekende fabrikanten en verwacht in de eerste helft van 2015 de eerste 2D-projectoren op de markt te kunnen brengen. Deze zullen de omvang hebben vergelijkbaar met die van een camera in een iPhone. Productie van de 3D-projectoren zal naar verwachting medio 2015 van start gaan. Een uitdaging op dit moment is nog de verbetering van de resolutie van de geprojecteerde beelden, maar het moge duidelijk zijn dat de hologram techniek nu echt voor de deur van consumenten staat.Tags: