Heeft Harrison Ford nog wel een gaatje over voor Star Wars?!
woensdag 7 augustus 2013

De jaren ’80 en ’90 waren gouden tijden voor acteur Harrison Ford. Bijna alles wat hij aanraakte, veranderde in (box office) goud. Een lange tijd was hij dan ook de acteur met de grootste totale omzet van Hollywood. Die positie is inmiddels overgenomen door Samuel L. Jackson, maar wellicht dat een zekere nieuwe trilogie daar verandering in weet te brengen. Hoe dan ook, de afgelopen jaren brachten de films waar Ford aan meewerkte niet hetzelfde teweeg als in de decennia daarvoor. Toch weet de inmiddels 71-jaar-oude acteur van geen ophouden.

Eind oktober zal hij bijvoorbeeld in Nederlandse bioscopen te zien zijn als Kolonel Hyrum Graff in de boekverfilming Ender’s Game. En begin volgend jaar, op 13 februari, gaat het langverwachte vervolg op Anchorman, met onder andere Will Ferrell in de hoofdrol, in premiere. Ook op het vlak van nieuwe projecten heeft Ford het nog steeds voor het uitkiezen. Zo werd er door Sylvester Stallone gisteren op Twitter bekendgemaakt dat hij hem heeft weten te strikken voor een rol in het derde deel uit de Expendables reeks.

Ondertussen staat Ford ook open voor een terugkeer naar de fedora, de zweep en het avontuur. Ondanks de lauwe ontvangst van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ziet hij ook rekening houdend met zijn leeftijd nog allerlei mogelijkheden:

We hebben het personage door de tijd heen zich zien ontwikkelen en zien groeien en het is dan ook goed en toepasselijk dat hij terugkeert in een geweldige film waarin hij niet per se zoveel in actie hoeft te komen. Wat voor mij interessant aan het personage was, was dat hij overwon, dat hij moedig was, dat hij scherpzinnig was, dat hij intelligent was, dat hij angst kende en desondanks toch wist te overleven. Dat kan ik nog steeds brengen.

Natuurlijk moet het belangrijkste nog komen: de officiële aankondiging van zijn deelname aan Episode VII. We moeten er natuurlijk altijd rekening mee houden dat het mogelijk niet doorgaat, maar gezien alle (aanhoudende) geruchten lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn. Hoe dan ook, ook de komende jaren blijft Ford een inmiddels oud maar vertrouwd gezicht op het witte doek.

 

Bron: The Telegraph
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Lennart Hoornaar

    Als ik hem in de trailer van Ender´s game zie, dan wil ik hem toch wel heel graag in Episode 7 hebben.