Harrison Ford aan de tand gevoeld bij Reddit
maandag 14 april 2014

Op de sociale nieuwswebsite Reddit komen geregeld bekendheden langs om zich te laten ondervragen door de gebruikers. Acteur Harrison Ford, natuurlijk bekend als Han Solo uit de Star Wars films, nam zich gistermiddag (Amerikaanse tijd) deel aan een vragensessie ter promotie van Years of Living Dangerously, zijn nieuwe docuseries over klimaatveranderingen.

Aan bod kwamen tal van vragen over niet alleen zijn zeer diverse en langlopende carrière, maar ook over zijn persoonlijke leven (over bijvoorbeeld zijn werk als timmerman, zijn deelname aan reddingsmissies als helicopterpiloot en zijn liefde voor huisdieren) en over zijn interesse in het behoud van natuurgebieden. Uiteraard kwamen er ook tal van Star Wars gerelateerde vragen, waarvan we er enkele hebben uitgepikt die je hieronder kunt kunt lezen.

Wat vond u van Star Wars toen eraan begon? Hoe was u ervoor benaderd?
HF: Ik werd benaderd met een aanbieding voor een baan, wat op dat moment het enige was wat ik wilde horen. Ik had George Lucas geholpen met andere acteurs auditie te laten doen voor hoofdrollen. En zonder enige verwachting of indicatie dat ze mij in gedachte hadden voor de rol van Han, was ik dus erg verrast toen de rol mij werd aangeboden. Mijn hoofdberoep was toen timmerman, maar ik had ook een acteercontract bij de studio’s Columbia en Universal. Ik had toen een huis wat ik wilde renoveren, het was een beetje een krot. Ik had geld geïnvesteerd in gereedschappen, maar ik had geen geld voor materiaal, dus toen besefte ik dat dit een andere manier was om brood op de plank te krijgen. En het gaf me de kans om te kiezen uit acteerbanen die me toen werden aangeboden.

Improviseerde u de beroemde zin van Han “I know“?
HF: Het was niet echt een improvisatie. Het was een suggestie en het filmmaken is op zijn best een echt samenwerkingsproces. Je improviseert het niet, je stelt het voor, je probeert het uit in een repetitie en dan kom je iets overeen. Dus het was mijn suggestie, omdat ik dacht dat het meer bij het personage paste dan datgene wat er in het script stond. Maar de regisseur, en Carrie en ik dachten allemaal op dat moment dat het een goed idee was dus gingen we ervoor.

Als u met Mark Hamill zou vechten, wie zou er dan winnen?
HF: Ik natuurlijk.

Aan wie gaf u de voorkeur om te spelen, Han of Indiana?
HF: Ik vond Indiana Jones erg leuk om te doen vanwege de locaties waar we heen gingen en vanwege de avonturen en de actie. Maar Han Solo maakte ook een groot deel van mijn leven uit.

Ik denk dat we het allemaal willen weten: wie schoot er eerst? Han Solo of Greedo?
HF: Ik zou het niet weten en het kan me ook niets schelen.

Voor het volledige transcript klik je op de link onderaan dit nieuwsbericht.

 

Bron: Reddit


Tags: