Grootste en meest accurate LEGO Star Destroyer ter wereld
woensdag 4 juni 2014

Van LEGO Star Wars zijn heel veel sets van voertuigen uitgekomen. Ook van de Star Destroyer zijn diverse sets verkrijgbaar: van de Microfighter versie (75033) tot de UCS versie (10030). Maar geen enkele daarvan benadert de schoonheid van een versie die werd gebouwd door een Poolse fan.

Zijn Star Destroyer is opgebouwd uit meer dan 40.000 steentjes, weegt zo’n vijftig kilogram, is ruim twee meter lang en meer dan een meter breed. Er ging zo’n acht maanden aan ontwerpen en bouwen vooraf. Slechts enkele dagen geleden wist Jerac zijn project af te ronden.

Het model, gebaseerd op de Chimaera, de Imperial II-klasse Star Destroyer die werd gebruikt door Grand Admiral Thrawn in de (LEGENDS) Expanded Universe, is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn enorme omvang. Wat vooral opvalt, is de perfectie en accuraatheid van het model, mede dankzij een LEGO-techniek die bekend staat als SNOT (wat staat voor ‘studs not on top’). Studs zijn de bekende nopjes op LEGO blokjes, die – als je de foto’s goed bekijkt – niet zichtbaar zijn in het model.

Op Gizmodo kun je alle foto’s van dit indrukwekkende project bekijken. Met dank aan Twittervolger Ronald voor de tip!

 Tags: