George Lucas ontvangt National Medal of Arts uit handen van Obama
donderdag 4 juli 2013

Op 10 juli aanstaande vindt de jaarlijkse Amerikaanse uitreiking van de National Medal of Arts plaats (een soort equivalent van de Nederlandse lintjes), welke door president Obama uitgereikt zullen worden. Tijdens dit evenement eert de ‘National Endowment for the Arts (NEA), door het Amerikaanse Congres in 1965 opgericht als een onafhankelijk orgaan van de federale overheid, mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan kunstzinnigheid, creativiteit en innovatie.

George Lucas zal voor zijn bijdrages aan de Amerikaanse cinema deze onderscheiding ontvangen. “Door de kunst van verhaalvertelling te combineren met tomeloze fantasie en baanbrekende technieken heeft Lucas mensen getransporteerd naar nieuwe werelden en enkele van de meest geliefde en iconische films aller tijden gecreëerd,” aldus het NEA.

De onderscheiding is natuurlijk meer dan terecht en heeft lang op zich doen wachten. Lucas heeft het landschap van film en home entertainment met bedrijven als Industrial Light + Magic, THX en Skywalker Sound voorgoed veranderd.

 

Bron: WhiteHouse.gov
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+