George Lucas geëerd door sociëteit van geluidstechnici
woensdag 27 augustus 2014

Op 24 oktober wordt in Hollywood de jaarlijke prijzenceremonie gehouden van de Society of Motion Picture and Television Engineers. Tijdens dit evenement worden personen gehuldigd die hebben bijgedragen aan of zich hebben ingezet voor de ontwikkeling van geluid in het vakgebied van film en tv. George Lucas zal die avond de hoogste eer ontvangen en als erelid worden toegelaten tot deze sociëteit.

Hoewel Lucas natuurlijk bekend werd door zijn blockbuster films, hebben zijn werk en ideëen achter de schermen voor een revolutie in de wereld van met name film maar ook televisie gezorgd. Hij richtte onder meer Skywalker Sound op, het geluidsbedrijf dat verantwoordelijk is voor onder meer geluidsbewerking, geluidsontwerp en geluidseffecten voor films, televisie, reclamefilmpjes en ga zo maar door. Het bedrijf won al bijna twintig Oscars voor hun verdienste in diverse film. Daarnaast werd er onder Lucas zijn toezicht het THX geluidssyteem ontwikkeld, waarbij inmiddels meer dan vijftienduizend bioscopen wereldwijd over het THX keurmerk beschikken. Nederland kent daar op dit moment vijf van.

De sociëteit verklaart dat Lucas deze eretitel toebedeeld krijgt voor toepassen van nieuwe technologieën bij de productie en vertoning van bioscoopfilms.

Bron: THR.com


Tags: