Gameparty.net – De slechtste Star Wars games… Ooit!
donderdag 5 november 2015

De maand november staat voor Star Wars liefhebbers en gamers uiteraard in het teken van Star Wars: Battlefront. Om dat te vieren, werkt DeathStar.nl de gehele maand november samen met de gamewebsite Gameparty.net. Elke dag kun je speciale artikelen lezen met vandaag: De slechtste Star Wars games… Ooit!!

The Force is niet altijd even sterk geweest in de vele videogames die de naam Star Wars hebben gedragen. Voor elke toffe game waren er meerdere die zo slecht waren dat ze de titel eigenlijk niet eens mochten dragen. Maar die games liggen achter ons. Deze maand vieren we dan wel Star Wars, maar nu werpen we een blik op de dark side van de franchise: de slechtste games die het merk Star Wars heeft voortgebracht…

10: Star Wars Episode I: Jedi Power Battles
Ik moet bekennen dat ik in de tijd van de eerste PlayStation enorm genoten heb van Jedi Power Battles. Het spel kwam uit tijdens de hype van The Phantom Menace en mijn Star Wars hart kon niet sneller kloppen. Toch was het alles behalve een goede game. In het spel bezocht je bekende gebieden uit die eerste Episode, al had je nu de mogelijkheid om dit met andere Jedi’s te doen. Waar origineel Obi-Wan en Qui-Gon de dienst uit wisten te maken, liepen ineens Plo Koon en Mace Windu op droids in te hakken. Helaas had het spel verschrikkelijke controls, zag het er niet uit en klopte de animaties vaak niet bij wat je wilde doen. The Force was bijzonder zwak in dit spel.

9: Star Wars: Super Bombad Racing
Mario wist de stap richting de kartgames voortreffelijk te maken. Mario Kart was fantastisch. Ook Crash Bandicoot wist met Crash Team Racing een hele leuke game neer te zetten. Star Wars had in Episode I natuurlijk die fantastische Podrace, en de game rondom die race was ook leuk. Eén plus één is twee en Star Wars: Super Bombad Racing was geboren! In vliegende scheepjes kon je in Bombad Racing de strijd aan gaan met bekende personages uit de films. Denk aan Jar Jar Binks en Darth Maul, echter dit keer met een groot, kindvriendelijk hoofd. Hoewel het geen bijzonder slecht spel was (er waren best wat leuke uurtjes te vinden in deze game), werd het spel nooit goed opgepikt. Deze stap was er geen die Star Wars had hoeven te maken.

8: Star Wars Force Commander
In Star Wars Force Commander speel je een real-time strategy game met de grootste en tofste voertuigen uit het universum. Jij bent een jonge Imperial Officer en aan jou de taak om jezelf van Stormtrooper tot Generaal op te werken. Tijdens het verhaal van het spel kwam je er achter dat The Empire achter de dood van je vader zat waardoor de jonge man al zijn ambities bij het kwaad laat vallen om zich bij de Rebellen aan te sluiten. Het spel liep parallel aan de verhalen uit de originele trilogie waardoor je soms zeer bekende omgevingen en momenten tegen kon komen. Helaas duurde de ontwikkeling van het spel zo lang dat het er al verouderd uitzag toen het op de markt kwam. Daarnaast zat Force Commander vol met bugs, controls die niet lekker leken te werken en was de interface alles behalve ideaal om uren naar te kijken.

7: Star Wars Episode I: The Phantom Menace
Toen The Phantom Menace in de bioscopen verscheen, was het zestien jaar geleden dat er een nieuwe Star Wars film verscheen. De hype was enorm en LucasArts wist daar handig op in te spelen door verschillende games uit te brengen. En laten ze met The Phantom Menace, het officiële spel van de film, nou even zien hoe een third-person action game niet moest. Wanneer je geen ruzie had met het besturen van je personage en zijn wapens, was je wel oorlog aan het voeren met de camerastanden tijdens het spelen. Het spel was voor de helft een slasher (lichtzwaard), de andere helft speelde als een shooter (blasters) en gaf je meerdere bekende personages om mee te spelen. De actie voelde fout en er zat geen impact achter je lasers en zwaardslagen. Het terugkaatsten van schoten met je lichtzwaard oogde net zo op zijn plek als de nieuwe effecten van de Special Editions van de originele trilogie.

De rest van het artikel lees je op GameParty.net.