Gameparty.net – De beste Star Wars games… ooit!
zondag 1 november 2015

De maand november staat voor Star Wars liefhebbers en gamers uiteraard in het teken van Star Wars: Battlefront. Om dat in combinatie met de komst van de nieuwe Star Wars film, The Force Awakens, te vieren, werkt DeathStar.nl de gehele maand november samen met de gamewebsite Gameparty.net. Elke dag kun je speciale artikelen lezen met vandaag: De beste Star Wars games… ooit!

The Force is niet altijd even sterk geweest in de vele videogames die de naam Star Wars hebben gedragen. Voor elke toffe game waren er meerdere die zo slecht waren dat ze de titel eigenlijk niet eens mochten dragen. Maar die games liggen achter ons. Deze maand vieren we Star Wars en kijken we naar de lichte kant van de franchise. En wat beter om het te vieren dan een terugblik op de beste games die de serie ooit voortgebracht heeft?

10: Lego Star Wars: The Complete Saga (2007)
De Lego-franchise heeft ons in de laatste jaren al behoorlijk wat games gegeven. Van Indiana Jones tot Pirates of the Caribbean, van Jurassic World tot Batman. Maar ooit begon het met Lego Star Wars. De vreemde combinatie van de droge humor uit de wereld van de bouwblokken en het vrij serieuze universum van Star Wars was er eentje die niemand aan zag komen. En misschien werd het daarom wel zo’n hit. De originele game bracht Episodes I, II en III in Legovorm naar de speler. Later verscheen The Original Trilogy (Episodes IV, V en VI) als een losstaande game. Lego Star Wars: The Complete Saga combineerde deze beide games tot één groot geheel en bracht letterlijk honderden uren aan speelplezier. De complete Saga op één disc, met flink droge humor? Het zorgt ervoor dat de game niet kan ontbreken op deze lijst!

9: X-Wing vs. TIE Fighter (1997)
Drie jaar voor het verschijnen van X-Wing vs. TIE Fighter verscheen Tie Fighter. De studio achter deze game heeft de tijd tussen beide titels goed weten te gebruiken om hun ‘space combat simulation’ te verbeteren en flink uit te breiden. Grafisch was het spel interessanter en de texturen op de verschillende schepen leken meer op die uit de films. Natuurlijk had je een monster pc nodig met Windows 95 en een Joystick om het te spelen, maar dat was een offer dat snel gemaakt werd door de spelers uit die tijd. Mensen met een modem konden de spannende gevechten online uit gaan vechten. Dat was misschien wel nodig, want de singleplayer van het spel werd pas leuk nadat de eerste uitbreiding het leven zag; the Balance of Power voegde de B-Wing toe en bracht een broodnodige campaign mee voor beide zijdes. X-Wing vs. TIE Fighters wist echter wel alles uit de computers van die tijd te halen om een filmische belevenis te creëren en heeft daardoor zijn plek in de Star Wars-geschiedenis meer dan verdiend.

8: Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast (2002)
Het lichtzwaard. Misschien is het wel het meest persoonlijke en tofste wapen dat ooit bedacht is. Spelers die fan zijn van het gevaarte doen er goed aan om Jedi Knight II te gaan spelen. De combinatie van het zwaard en diverse Force Powers lieten Kyle Katarn een spannend verhaal beleven. Een verhaal dat op een goede manier verweven was in dat wat we kenden uit de diverse films. Je kon wapens uit de handen van de tegenstanders slaan, ze met de Force laten stikken of ze gewoon met een welgemikte Push van een hoge rand afduwen. De game had vreemde puzzelelementen die niet altijd op hun plek waren, maar het gaf je een fantastisch gevoel. Jij was een Jedi. Jij was Kyle Katarn.

7: Super Star Wars: The Empire Strikes Back (1993)
Er was ooit een tijd dat Star Wars nog niet zo populair was als dat het nu is. In de tijd tussen het verschijnen van de laatste film (1983) en de release van Special Editions (1997), waren er alleen boeken en wat speelgoed om fans tevreden te houden. En natuurlijk games. In deze periode verscheen Super Star Wars: The Empire Strikes Back als onderdeel van de complete trilogie op de Super Nintendo. Het is niet vreemd dat de game gebaseerd op de beste film ook daadwerkelijk als beste van de drie beoordeeld werd. In het spel kon je de film naspelen in een 2D-omgeving die speelde als een Mario, maar dan met wapens. Ja, dit is een filmgame die je niet mag missen. Zelfs nu nog is Super Star Wars: The Empire Strikes Back het (her)spelen meer dan waard.

De rest van het artikel lees je op GameParty.net. De persoonlijk favoriete Star Wars games van enkele van onze redactieleden lees je binnenkort in een apart artikel. Maar we zijn benieuwd: wat is jouw favoriete Star Wars game? Laat het ons weten!

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+