Gameparty.net – A long time ago… Star Wars: The Force Unleashed
maandag 2 november 2015

De maand november staat voor Star Wars liefhebbers en gamers uiteraard in het teken van Star Wars: Battlefront. Om dat te vieren, werkt DeathStar.nl de gehele maand november samen met de gamewebsite Gameparty.net. Elke dag kun je speciale artikelen lezen met vandaag: A long time ago… Star Wars: The Force Unleashed!

We kijken terug naar enkele oude games die uit het universum van George Lucas gekomen zijn. Goede titels, verschrikkelijke games en alles wat daar tussen hangt. Waar The Force Unleashed hoort? Daar discussiëren gamers nog steeds over.

Het universum van Star Wars heeft ons briljante games gegeven. Niemand zal twijfelen over de kwaliteit van Knights of the Old Republic, Rogue Squadron II en de eerste Battlefront. Helaas is de licentie vaker dan eens door het slijk gehaald door titels die de naam Star Wars geen eer aandeden. In de tijd dat de licentie een vervelende nasmaak teweeg kon brengen bij gamers, wist LucasArts alles op alles te zetten om te tonen dat Star Wars nog steeds tof kon zijn in de digitale speeltuin. Het antwoord van de ontwikkelaar was The Force Unleashed, een game waarin ‘The Force’ voor het eerst tot het uiterste gebruikt kon worden. Maar hoe wist de game uit te pakken?

In The Force Unleashed speel jij als Galen Marek, codenaam Starkiller (de originele naam van Luke Skywalker in de eerste versie van het script van Star Wars). Nadat zijn twee ouders de dood vonden (twee bekwame Jedi) nam Darth Vader de jonge Galen mee om hem te trainen als zijn ‘secret apprentice’. Het was zijn missie dan ook om alle nog levende Jedi’s te vinden en uit te moorden om zo het universum echt te laten buigen voor The Empire. Starkiller opereerde vanuit de schaduw en wist The Force naar zijn hand te zetten. Vader hield hem zo geheim dat zelfs The Emperor niet van zijn bestaan wist. Sterk met een lichtzwaard, briljant met The Force, het is een tof uitgangspunt voor een game. Voor je het weet vliegen de Wookiees door de lucht, hak je lichaamsdelen van ze af en is zelfs menig Stormtrooper voor je lichtzwaard te vinden.

Wat The Force Unleashed goed deed was het geven van krachten aan de speler; je waande je een echte Jedi / Sith tijdens de missies die je kon spelen. Wanneer je met The Force een tegenstander op wist te pakken om hem weg te gooien, bracht je schade aan de omgeving door de impact van het lichaam. The Force liet glas kapot springen, bomen omvallen en zelfs een Stardestroyer uit de ruimte neerstorten. Nooit eerder voelde het zo machtig om in een Star Wars omgeving rond te lopen. Ja, de titel deed het spel eer aan. The Force was voor het eerst echt open om te gebruiken. En jij was de baas over het hoe en wat. De controller in je handen was de perfecte verbintenis tussen jou en de midi-chlorians om je heen.

De rest van het artikel lees je op GameParty.net.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+