Gamenieuws: Galactic Defense, oude LucasArts titels en meer
vrijdag 31 oktober 2014

Een tijdje geleden werd een nieuwe game app, Star Wars: Galactic Defense, aangekondigd en gisteravond was het zover. Toen verscheen het spel in de Apple AppStore, voor Google Play en op Amazon. Het spel is gratis te downloaden maar kent wel betaalde in-game content.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat LucasArts enkele van hun klassieke titels opnieuw had uitgebracht. Via de website GOG.com zijn niet alleen Star Wars titels als X-Wing en de opvolger TIE Fighter (beiden met alle bijbehorende uitbreidingen) opnieuw beschikbaar gemaakt, maar ook andere bekende LucasArts titels als Knights of the Old Republic, Secret of Monkey Island, Sam & Max Hit The Road en Indiana Jones and the Fate of Atlantis. De prijzen variëren van 4.79 euro tot 7.99 euro per game. De Star Wars-games zijn net als Monkey Island alleen op Windows XP, Vista, 7 en 8 te spelen. Fate of Atlantis en Sam & Max zijn ook beschikbaar voor OS X en Linux.

Vorige week verschenen er ook updates voor de game apps Star Wars: Commander en LEGO Star Wars: The Yoda Chronicles. Wij merkten zelf bij de laatsgenoemde game dat de besturing op Android niet erg goed reageerde. Na de update, die ook nieuwe personages en levels introduceerde, behoren die problemen tot het verleden. Voor Commander werd een nieuwe chapter, nummer 10, met tal van nieuwe opdrachten toegevoegd, waarin je met Johhar vooral op groot wild jacht gaat. Speel je zelf ook Commando en kom je uit voor de Dark Side? Sluit je dan gerust aan bij ons legioen. We zijn te vinden onder de naam DSNL.

We sluiten af met nieuws over de releasedatum van Star Wars: Battlefront. Deze week werd bekend dat de nieuwe titel van EA volgend jaar met de feestdagen (precies op tijd voor Episode VII) verkrijgbaar zal zijn. Het belooft dus een waanzinnige Kerst te worden in 2015!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: