From a certain point of view…
vrijdag 22 februari 2013

Het laatste nieuws. De primeur. Het gerucht. Het maakt niet uit wat het is, zodra het label Star Wars erop geplakt wordt, gebeurt er iets met de media. Men vergeet al snel het principe van bronnen checken en berichten worden vervolgens vaak klakkeloos overgenomen van elkaar. Iedereen wil de eerste zijn met nieuws over de nieuwe Star Wars films, of het nou Episode VII is, of één van de twee spin offs zijn. DeathStar.nl vertelt je wat je WEL moet geloven:

Begin februari kwam via filmsite Ain’t It Cool de geruchten naar buiten dat de eerste spin off film Yoda als hoofdpersonage zou hebben. Een dag later kwam Entertainment Weekly met een heel ander verhaal. Zij beweerden op hun beurt dat er twee films gemaakt zouden worden met respectievelijk Han Solo en Boba Fett in de hoofdrol. Het enige feit op dit moment is dat Disney president Bob Iger inderdaad heeft bevestigd dat er gewerkt wordt aan twee spin off films. Welke personages de hoofdrol spelen, blijft vooralsnog speculeren.

Halverwege februari maakte de Amerikaanse filmnieuws website LatinoReview.com bekend dat Harrison Ford als eerste van de oude cast een contract getekend had. Hoewel die geruchten door andere bronnen vrijwel gelijk werden tegengesproken, ging het nieuws als een lopend vuurtje de hele wereld over. Maar aan het begin van deze week werd in een interview met Mark Hamill duidelijk dat nog geen van de Original Trilogie acteurs een contract hadden ondertekend.
In zijn interview met Entertainment Tonight speculeert Hamill dat de films zich vast zullen focusen op de kinderen van Han, Leia en Luke. En dat Luke dan de Obi-Wan rol zou vertegenwoordigen. Op veel plaatsen lees je vervolgens dat de films over de kinderen gaan. Dat Hamill in datzelfde interview zegt nog niks van het verhaal te weten en schrijver Michael Arndt nog moet ontmoeten, wordt gemakshalve even vergeten. Of dat er uberhaupt nog geen concreet gesprek heeft plaatsgevonden…

 

Kortom, er zijn op dit moment twee spin off films in productie en er zijn leden van de oude cast benaderd. Meer feiten zijn er op dit moment niet te melden. Laat je dus nog niet gek maken door de media! Via onze twitterfeed blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en geruchten. En in onze filmsectie is alle informatie gebundeld in een handig overzicht en kun je alles nog eens op je gemak nalezen.