Freddie Prinze Jr is Kanan, hoofdrolspeler uit Star Wars: Rebels
woensdag 12 februari 2014

Vandaag werd op Youtube via een nieuwe productievideo het hoofdpersonage uit Star Wars: Rebels, Kanan Jarrus, officieel geïntroduceerd. De naam was inmiddels al bekend geworden door nog te verschijnen LEGO sets die op de diverse internationale speelgoedvakbeurzen werden getoond. Ook maken we kennis met de vertolker van Kanan, acteur Freddie Prinze Jr., bekend van onder andere de Scooby Doo films.

Kanan is een Jedi, of zoals Dave Filoni hem noemt een Cowboy Jedi die na de gebeurtenissen van Order 66 zijn weg een beetje is kwijtgeraakt. Prinze beschrijft hem als “…degene die wordt gezien als de leider van de organisatie. Als hij wat zegt, luistert men. Hij is de coolste gozer uit het universum“. Het personage wordt neergezet als een tikkeltje mysterieus met allerlei geheimen, geheimen waar we ongetwijfeld meer over te weten zullen komen naarmate de serie vordert.

Uit een interview met website IGN werd tevens duidelijk dat Kanan één van zes Rebellen is waar de focus op zal liggen, ook al zal gedurende het eerste seizoen de cast uitgebreid worden. Vanuit de optiek van het Keizerrijk is dit kleine groepje een korreltje zand in een grote zandbak en aanvankelijk is de schade die zij aanrichten nauwelijks merkbaar. Maar naarmate de groep allianties aangaat en gelijkgezinden aantrekt, zal de serie steeds groter in omvang gaan worden.

Natuurlijk zal het een hele tijd duren voordat deze groep zich ontwikkeld tot de Alliantie die uiteindelijk de Death Star vernietigd en alle daaropvolgende gebeurtenissen tot stand brengt, maar de weg daarnaartoe is wat wij zullen leren kennen als Star Wars: Rebels!

 

Bron: YouTube