Regisseur Christopher Nolan met nieuwe film geïnspireerd door Star Wars
donderdag 27 maart 2014

De Britse filmmaker Christopher Nolan is inmiddels een naam die past in de lijst van ‘s werelds beroemdste en beste regisseurs. Met films als Memento, The Dark Knight, The Prestige en Inception is hij niet meer weg te denken uit Hollywood. Samen met zijn broer Jonathan, die zijn sporen ondertussen ook al heeft verdiend als onder andere schrijver van enkele Batman films en de populaire televisieserie Person of Interest, waren ze op jonge leeftijd al bezig met het maken van 8mm films.

Zijn nieuwe film Interstellar, met onder andere Matthew McConaughey en Anne Hathaway in de hoofdrollen, is deels geïnspireerd door Star Wars. Als jongen zag hij A New Hope meerdere keren in de bioscoop. Na het zien ervan was elke film met een ruimtethema een ‘must-see’ geworden. De 8mm films die hij maakte waren dan ook, zoals hij het zelf noemt, eigenlijk gewoonweg ‘rip-offs’ van Star Wars, iets wat we in zekere zin gaan terugzien in zijn nieuwe SF-film.

“Voor wat betreft de toon is dit iets wat ik al een tijdje graag wilde maken. Ik groeide op in een tijd dat de gouden eeuw van de kaskrakerfilm vormde. De term familiefilm had in die tijd een hele andere lading. Het kon vrij breed en heel universeel in zijn aantrekkingskracht zijn en dat is iets wat ik heel graag weer zou willen zien. Het is iets wat ik zou willen verkennen voor wat betreft de toon van de film, iets wat kijkt naar waar wij staan als mensheid en waar we mogelijk heengaan. Voor mij gaat het om het teruggaan naar films waar ik mee opgegroeid ben, die me meenamen naar plekken waar ik nooit was geweest.”

Interstellar verschijnt op 6 november van dit jaar in de Nederlandse bioscopen.

 

Bron: IGN

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: