DeathStar.nl - De Nederlandse Star Wars website | Star Wars nieuws en achtergronden
Exclusief: Star Wars 7 schiet mogelijk op locatie in Nederland (update)
dinsdag 1 april 2014

Volgende maand beginnen de opnames in Engeland van Star Wars: Episode VII. Behalve in de filmstudio’s van Pinewood zullen tal van scènes ook op locatie gefilmd worden. Op welke plaatsen en in welke landen dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Enige tijd geleden werd er al gesuggereerd dat de productie onder andere naar IJsland zou trekken, om opnames te maken van de landschappen aldaar. Nu lijken er ook opnames gemaakt te worden in Nederland.

Wij ontvingen gisteren een tip van een bron binnen het Nederlandse FilmFonds dat het was benaderd door vertegenwoordigers van LucasFilm. Volgens deze medewerker, een bron die anoniem wenst te blijven, was er vanuit de productie interesse om te filmen in de Schoorlse Duinen, een gebied in het bezit van Staatsbosbeheer. Ondanks dat Nederland voor buitenlandse films vaak geen aantrekkelijk land is om te filmen vanwege het ontbreken van zogenaamde ‘incentives’ en speciale belastingsmaatregelen, is gekozen voor deze locatie vanwege zijn unieke karakter. Bovendien zou de productie slechts enkele dagen vertoeven in Nederland.

Onbekend is of het net als in IJsland zou gaan om het filmen van de landschappen, voor zogenaamde ‘plate shots’, of dat er daadwerkelijk ook opnames met acteurs gemaakt zullen worden. Hoe dan ook, voor Nederland zou het een bijzondere gebeurtenis zijn en voor Star Wars fans is het wellicht een bijzondere en unieke mogelijkheid om een stukje Star Wars in Nederland te zien ontstaan.

DeathStar.nl houdt je uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen!

Update: Helaas, beste lezers. Dit nieuwsbericht is (inderdaad) een 1 aprilgrap.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
 • Solo

  Dat zal gaaf zijn zeg ,en dan er na toe oplocatie kijken als je wat kan zien lijkt me leuk 🙂

 • Joruus

  Gaaaaaaaaaaf!

 • We ontvingen vandaag een mailtje van een lezer die zelf contact had gezocht met Disney Nederland om hen om een reactie te vragen. Hij kreeg als antwoord:”Helaas mogen wij over Star Wars niets naar buiten brengen.”

 • Marc Beek

  Hahahaha. Leuk geprobeert jongens. Mooie 1 April grap.

  • Met nog een paar minuten te gaan, kunnen we eigenlijk wel zeggen dat we hem zelf ook erg geslaagd vonden… al was het commentaar van Disney zowaar geen grap. 😀

   • Joruus

    Shit! Ditis nou een bericht waarvan ik hoopte dat het wel waar zou zijn 😀Tags: