Exclusief: AOTC en ROTS in 3D op 31 december 2014 in bioscopen?
maandag 25 november 2013

Aan het begin van deze maand maakte de officiële Star Wars website de datum bekend waarop Star Wars: Episode VII in de Amerikaanse bioscopen zou gaan draaien. Het was ons vermoeden dat de film hier in Nederland een dag eerder zou gaan draaien, namelijk op donderdag 17 december 2015, maar helaas kon Disney Nederland hier nog geen bevestiging van geven. Op de website van Pathé Nederland is deze datum ondertussen ook terug te vinden. We namen contact op met Pathé en zij wisten ons te vertellen dat het hier inderdaad om een officiële datum gaat.

Maar daar houdt het niet bij op. Op dezelfde website zijn twee andere titels terug te vinden, namelijk Star Wars: Episode II – Attack of the Clones en Episode III – Revenge of the Sith in 3D! Deze gaan volgens Pathé draaien op 31 december 2014. Dat is interessant nieuws aangezien hier nog nergens sprake van is geweest. Op de Celebration Europe in Essen hadden fans al de primeur om Attack of the Clones in 3D te zien (een werkelijk prachtige ervaring, mogen we uit ervaring zeggen), maar verder had het er alle schijn naar dat de films na de overname door Disney niet meer uitgebracht zouden worden. Daar lijkt dus verandering in te zijn gekomen.

Uiteraard hebben we ook Disney Nederland om een reactie gevraagd. We houden je op de hoogte van ontwikkelingen. Met dank aan Pathé Nederland voor de informatie.

 

Bron: Pathé Nederland: AOTC, ROTS en Episode VII
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
 • Pingback: Rumor: Attack of the Clones, Revenge of the Sith 3-D out December 31… In the Netherlands?()

 • Lennart Hoornaar

  Awesome dat jullie op jedinews staan, en ik hoop dat dit waar is.

  • De mensen van Pathé hebben het intern ook nog eens gecheckt, en gaven dus de bevestiging. Desondanks beschouwen we het pas als echt nieuws als we ook een bevestiging krijgen of lezen van Disney / Lucasfilm.

   • Lennart Hoornaar

    Toch grappig als het waar zou zijn, een site uit het kleine nederland heeft dan als eerste zulk groot nieuws te pakken.

    • Tot op heden wordt het nergens bevestigd, maar het wordt ook niet ontkend. Bij Disney is het angstvallig stil, Pablo Hidalgo van SW.com zou het ook intern gaan checken maar heeft nog altijd (twee dagen later) niks laten horen. Het zou absoluut leuk zijn als het waar blijkt te zijn… maar ik ben persoonlijk allang blij als we hier Episode VII een dag eerder krijgen dan Amerika, net als met ROTS destijds.

 • Joruus

  Gaaaaaf! Ik ben helaas niet naar de Celebration geweest dus nu krijg ik hopelijk de kans om Attack of the Clones in 3D te zien. Revenge of the Sith vind ik een mindere film. Weet nog niet of ik daar dan ook heen zou gaan…

 • Solo

  Ik sla deze wel over vondt er niet veel aan ,ik hoop dat ze de eerste 3 delen in 3D uitkomen dan ga ik zeker naar de bios

  • Ik heb ook niet echt veel met de Prequels, en ik heb zelf TPM ook niet in 3D gezien. Maar AOTC in 3D, op de Celebration, was toch wel errrrrrug goed. Als ze de oude films in dezelfde kwaliteit kunnen overzetten, hebben ze aan mij direct drie entreekaartjes verdiend.