Ewan McGregor voortaan door het leven als OBE-Wan Kenobi
zaterdag 29 juni 2013

Sinds deze week kan acteur Ewan McGregor zich niet alleen Jedi ridder noemen, maar ook een echte ridder. Uit handen van de Britse kroonprins Charles ontving Ewan een onderscheiding waarmee hij toetreed tot de Orde van het Britse Rijk (Order of the British Empire), in Engeland beter bekend als de OBE.

De acteur die wij beter kennen als Obi-Wan Kenobi uit de Star Wars Prequels kreeg deze eer toegewezen voor zijn verdiensten in drama en zijn inzet voor goede doelen. De 42-jarige-acteur zet zich al bijna tien jaar in als ambassadeur voor Unicef en bezocht daarvoor diverse projecten in onder andere de Oekraine en Kazachstan.

Een videoverslag van de ceremonie en de uiterst bescheiden reactie van Ewan zijn te bekijken op de website van de BBC.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Joruus

    Het lijkt me een hele aardige en bescheiden man als je dat filmpje ziet. Ik vond zijn rol in de prequelfilms alleen niet zo interessant helaas

  • Solo

    Daar moet ik je gelijk in geven Joruus .en hij nam zijn rol ook niet serieus als ik naar hem kijk dan lijkt het net als ie zijn lach moet inhouden

  • Sympathieke kerel. Heeft in een paar pareltjes van films gespeeld. The Island (inderdaad, een typische Michael Bay film, een guilty pleasure) blijft mijn favoriet.