Episode VII – maak kennis met de Stormtrooper en Snowtrooper? *UPDATE*
vrijdag 15 augustus 2014

Volgers van onze Facebook pagina konden eerder deze week de interpretatie zien van artiest Tom Hodges. Hij beweerde begin deze week namelijk dat hij met eigen ogen had gezien hoe Stormtroopers er in Star Wars: Episode VII uit zullen zien en maakte op basis daarvan een tekening. Het resultaat werd niet bepaald positief ontvangen op internet. Eén van onze lezers suggereerde een gelijkenis met Howard the Duck, uit de gelijknamige en legendarisch slechte film van George Lucas.

Vandaag is het de beurt aan website IndieRevolver.com. Zij menen in het bezit te zijn van echt beeldmateriaal van niet alleen Stormtroopers maar ook van Snowtroopers. Het was al duidelijk door berichten de afgelopen maanden dat de Keizerlijke troepen een soort upgrade zouden ondergaan. Star Wars: Episode VII speelt zich immmers zo’n dertig jaar na Return of the Jedi af, dus het is logisch dat er zaken veranderd zijn.

De foto’s die je hieronder ziet, hebben wij getracht lichtelijk op te poetsen. De originele afbeeldingen staan namelijk vol met (afleidende) watermerken. De originele foto’s kun je uiteraard ook gewoon bekijken via IndieRevolver.com. Deze ontwerpen zien er aanzienlijk betrouwbaarder uit dan het werk van Hodges, wiens werk weinig overeenkomsten heeft met dit beeldmateriaal. Het zijn zeer strakke en gelikte helmen naar onze mening. Natuurlijk is het lastig om te bepalen of dit officiële helmen zijn… of het werk van een getalenteerde fan. Oordeel zelf!

 

UPDATE

Nadat we afgelopen nacht dit bericht vrolijk hadden geschreven en ingepland voor publicatie deze ochtend, was het tijd om te gaan slapen. Tijdens deze magische reis verscheen er alweer nieuwe informatie. De snelheid van internet. Inmiddels is het duidelijk geworden dat in ieder geval de afbeelding van de Stormtrooper voor 99,9% echt is. Op IndieRevolver.com verscheen afgelopen nacht namelijk een update met een foto met daarop meerdere Stormtrooper helmen.

Hoewel er niet een soortgelijke foto verscheen voor de Snowtrooper helm, werd wel duidelijk dat ook deze helm met behoorlijke zekerheid als echt bestempeld kan worden. Alleen gaat het waarschijnlijk niet om een Snowtrooper in de zin zoals wij die kennen, uit The Empire Strikes Back. De informatie die los is gekomen wijst namelijk op een soort Stormtrooper met vlammenwerper, en deze in het bijzonder zou dan ingezet worden op een ijzige planeet. We hebben dus te maken met een nieuw soort Trooper.

Hieronder zie je de afbeelding van de Stormtrooper helm. Een naar onze mening bijzonder mooi ontwerp. Opvallend is ook de reflectie van de lampen in de zogenaamde ‘dome’ van de helm. Lijkt erop dat deze helmen zich in een grote workshop bevinden. Oordeel zelf:

 Tags: