Nederlandse Star Wars fans reageren op Episode VII casting
woensdag 30 april 2014

Het nieuws van gisteren dreunt nog flink na over de hele wereld. De officiële presentatie van de cast van Star Wars: Episode VII zal fans ook de komende dagen nog flink geboeid houden. Op de redactie van DeathStar.nl zijn we bijzonder verheugd met de gepresenteerde namen. Oud ontmoet nieuw, met zowel bekende als onbekende gezichten. Het belooft de start te worden van een vertrouwd maar nieuw avontuur.

Als we om ons heen vragen, is de reactie overwegend positief. De meeste fans zijn blij met de aankondiging van acteurs als Mark Hamill, Carrie Fisher en natuurlijk Harrison Ford. Maar ook de nieuwe namen levert positieve reacties op:”Een mix van ervaren en onbekend, dat is precies hoe Star Wars moet!” Als we vragen wie er nog ontbreekt, wordt vrij unaniem de naam van Lando geroepen. “Ik had stiekem Billy Dee [Williams] verwacht,” roept een fan. Minder gehoord zijn personages uit de Prequels, hoewel een fan toch roept:”Ik zou het leuk vinden als Jar Jar Binks nog terugkomt.

Natuurlijk zal de cast nog verder uitgebreid worden met kleinere en ondersteunende rollen. The Hollywood Reporter meldt echter dat de casting van de hoofdpersonages nog niet volledig is afgerond. Regisseur J.J. Abrams schijnt nog een vrouwelijke rol in te moeten vullen, wellicht de rol waar de onbekende Maisie Richardson-Sellers al voor werd getipt. Het is overigens niet zeker of deze laatstgenoemde rol nog bestaat of dat het om een nieuw geschreven rol gaat.

 

Bron: Hollywood Reporter
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
  • Christine

    Het valt me op dat in de Star Wars Universe de samenleving voor ca. 98% uit mannen bestaat, of het nu gaat om mensen of aliens. Dat vind ik toch wel een beetje jammer. En zo ook hier: wat een hoop kerels op die foto met de read through! En dan zou er mogelijk nog één andere vrouwelijke rol zijn? Wat het aantal dames betreft dan toch wel een grote tegenvaller hoor.

    • Hetzelfde geldt voor etniciteit. Dat is met name een discussie die je in het buitenland nog veel vaker hoort. En ergens (natuurlijk!) heel terecht.

  • Solo

    AUB geen Jar Jar Binks AUBTags: