Episode VII bevestigt nieuwe informatie omtrent productie
zondag 6 juli 2014

De laatste weken is er een vloedgolf aan nieuwsberichten de wereld in geslingerd waar wij met grote verbazing naar hebben gekeken. Uiteindelijk hebben we er weinig aandacht aan besteed. Vooral rondom de kwetsuur van Harrison Ford werden er allerlei cowboyverhalen van roddelsites als feiten door gevestigde media over de hele wereld klakkeloos overgenomen.

Dat er weinig waar van is, blijkt de afgelopen dagen. Er verschenen onder meer foto’s van Ford die (weliswaar met behulp van een brace) weer op de been was, en zijn persoonlijke trainer liet positieve berichten horen over een voorspoedig lopend herstelproces. Nu heeft Lucasfilm ook bevestigd dat de productie en de opnames van Star Wars: Episode VII niet in gevaar zijn geweest en zich aanpassen aan de ontstane situatie. In augustus zullen de opnames twee weken stil worden gelegd, zodat de productie tijd heeft om te werken aan alle benodigdheden behorende bij het omgegooide filmschema.

Daarnaast heeft Lucasfilm ook twee nieuwe castleden aangekondigd, die zijn gekozen naar aanleiding van de open casting waar bijna 70.000 mensen, zowel via de open dagen als via het internet, aan meededen. Het gaat om de Amerikaanse Crystal Clarke en de Brit Pip Andersen. Het is niet bekend welke rollen de twee jonge acteurs zullen gaan spelen. De officiële Star Wars website liet enkel informatie los over de laatstgenoemde die vooral door zijn acrobatische skills indruk wist te maken op de casting.

Star Wars: Episode VII zal op 18 december 2015 in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.Tags: