Episode 7 geruchten: vijf kandidaten in de race voor de hoofdrol
woensdag 12 maart 2014

In bijna elk nieuwsbericht melden we dat er op het gebied van geruchten nog weinig feiten te melden zijn. Bij Disney is er enkel radiostilte. En zo vlak voor de start van de opnames wordt dat onderhand de stilte voor de storm. Vandaag kunnen we aan de lijst van geruchten een nieuwe toevoegen. Entertainment website Variety, die eerder al met het nieuws kwam dat acteur Adam Driver zo goed als zeker de slechterik in Star Wars: Episode VII zou gaan spelen, meldt nu dat er nog vijf namen dingen naar de hoofdrol in de eerste nieuwe Trilogie film.

De lijst van vijf betreft Ed Speleers (bekend van de hitserie Downton Abbey), John Boyega (Attack the Block), Jesse Plemons (Breaking Bad) en theateracteurs Matthew James Thomas en Ray Fisher. Om welke rol het precies gaat, is niet exact bekend maar het vermoeden is dat het gaat om een Jedi leerling.

De reden waarom het castingproces zoveel tijd in beslag neemt, wordt gewijd aan hooggeplaatste creatieve en uitvoerende medewerkers bij Disney, die volgens de bronnen twijfelen over welke etniciteit de rol moet hebben. Daar waar in de voorafgaande films het om vooral blanke acteurs ging, speelt afkomst dit keer schijnbaar een rol. Persoonlijk hopen we dat afkomst geen rol gaat spelen, en dat men vooral voor de BESTE acteur zal kiezen…

 

Bron: Variety