Oscarwinnares Lupita Nyong’o in de race voor vrouwelijke hoofdrol in Episode VII?
zaterdag 15 maart 2014

Aan het begin van het jaar kwam entertainment website The Hollywood Reporter met een verhaal naar buiten over mogelijke kandidaten voor belangrijke rollen in Star Wars: Episode VII. Zij kwamen onder andere met het gerucht dat Adam Driver in de race was voor een belangrijke rol. Daarnaast brachten ze het nieuws dat er werd gezocht naar een donkergetinte actrice die mogelijk de rol van dochter of kleindochter van Obi-Wan Kenobi zou gaan spelen. Het klonk op dat moment enigszins vergezocht.

Trouwe lezers van onze site weten wat er sindsdien met het nieuws rondom Adam Driver is gebeurd. Vandaag komt dezelfde website namelijk met het gerucht dat actrice Lupita Nyong’o, de kersverse Oscarwinnares voor haar rol in 12 Years A Slave, in de running is voor de vrouwelijke hoofdrol… van jawel, mogelijk de dochter van Obi-Wan Kenobi! Een gerucht dat aanhoudt, geldt vaak als het gezegde ‘waar rook is, is vuur’.

Enkele weken geleden zou de actrice een bespreking hebben gehad met regisseur J.J. Abrams. Nyong’o, geboren in Mexico en opgebracht in Kenia, studeerde af aan de Universiteit van Yale waar ze een toneelopleiding volgde. Dankzij haar rol in het Oscarwinnende epos over een vrije zwarte man die wordt ontvoerd en als slaaf verkocht wordt, werd zij de laatste tijd gezien als kandidaat voor hoofdrollen in nieuwe grote producties, waaronder nu dus ook Star Wars: Episode VII.

Eén ding is zeker als dit nieuws zal blijken te kloppen: Obi-Wan heeft het een en ander uit te leggen! Het zou  in ieder geval voor eens en altijd het mysterie verklaren waarom hij twee verschillende namen gebruikte…

 

Bron: Hollywood Reporter