ELSTREE 1976 – Kickstarter project over de minder bekenden
vrijdag 9 mei 2014

We mogen graag leuke Star Wars initiatieven steunen. Eerder deze week deden we dat door je het geweldige LEGO Ideas Star Tours project van de Nederlandse Star Wars fan Harald onder de aandacht te brengen, en een tijdje geleden lieten we je kennis maken met een inzamelingsactie ter behoud van de Mos Espa set in Tunesië. Dit keer willen we graag aandacht besteden aan een nieuw Kickstarter project, ELSTREE 1976.

In 1976, tijdens de warmste geregistreerde zomer, werd Star Wars opgenomen in de buitenwijken van Noord-Londen. Niemand die eraan meewerkte had enig idee hoe groot de film zou worden, velen konden zich niet eens de titel van de film herinneren. Over Star Wars zijn al vele documentaires gemaakt met beelden van voor en achter de schermen waarbij alle belangrijke poppetjes aan het woord komen, zoals producenten en hoofdrolspeler. De Britse regisseur Jon Spira was vooral benieuwd naar de niet zo bekende acteurs, degenen met kleine rolletjes en de figuranten. Zijn interesse ging daarbij niet zozeer uit naar Star Wars als film, maar naar wat voor effect dat kleine moment in Star Wars heeft gehad op hun verdere levens.

ELSTREE 1976 is een portret over tien van deze mensen, van de man in het pak van de meest iconische schurk uit de filmgeschieden tot de man wiens personage belandde in de prullenbak van de montagekamer. Het vertelt de verhalen van hun levens en kijkt dieper naar de excentrische gemeenschap die ze hebben gevormd door samen de wereld over te reizen en handtekeningen te zetten voor fans.

Alle opnames van deze documentaire zijn al achter de rug. Het Kickstarter project is opgezet om de postproductie (montage en dergelijke) te kunnen financiëren. Meer informatie hierover vind je hier terug op de Kickstarterpagina. Net zoals met het Mos Espa initiatief kun je de voortgang van dit project in realtime volgen op onze frontpage. Hieronder kun je tevens een trailer van het project bekijken:Tags: