Een Wookiee met je creditcard? Hij draait je een poot uit!
maandag 3 februari 2014

In Star Wars: Episode IV – A New Hope film leerden we de wijze les dat je een Wookiee maar beter kunt laten winnen met spelletjes. Daar dacht beveiligingsbedrijf RSA echter anders over toen zij een kwaadaardig programma ontdekte. Het programma, dat de naam ChewBacca kreeg, werd relatief vroeg ontdekt maar toch wisten dieven in minder dan twee maanden tijd de gegevens van maar liefst 24 miljoen creditcard transacties te onderscheppen.

Deze zogenaamde Trojan, die geïnstalleerd werd op kassa’s en kaartlezers van winkelketens in elf verschillende landen, kreeg zijn naam vanwege een inlogscherm op servers waarbij een plaatje van Chewbacca op de achtergrond getoond werd. Het is de tweede grote diefstal binnen korte tijd waarbij zoveel privégegevens gestolen zijn. Als gevolg hiervan zijn behalve het Galactische Keizerrijk nu ook de agenten van de Amerikaanse FBI naarstig naar hem op zoek.

Mocht je dus opeens rare afschrijvingen zien op je creditcardafschrift, raden we je een nieuwe strategie aan: “don’t let the Wookiee win!

 

Bron: BBC
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+