Een impressie van Star Wars: Rebels – Out of Darkness
donderdag 13 november 2014

Nog een paar daagjes en dan is het weer tijd voor een nieuwe aflevering van Star Wars: Rebels. Elke zondagmiddag om 17:00 stem je af op Disney XD en ditmaal is het de beurt aan de vijfde reguliere aflevering met de titel Out of Darkness. We bekeken deze aflevering eerder deze week en hieronder lees je onze impressie.

De titel suggereert een donkere aflevering. En dat klopt in de letterlijke zin. Geen duistere toestanden qua gebeurtenissen of tussen bepaalde personages. Nee, wat we dit keer krijgen lijkt wel een soort Pitch Black aflevering waarin Sabine en Hera op elkaar aangewezen zijn. Dat gaat vooraf aan wat onderlinge strijd. Hera maakt gebruik van een informant die onze Rebellen informatie doorspeelt over doelen in het Keizerrijk. Hier zijn waardevolle spullen te kapen die de crew van de Ghost verder helpen in hun missie om het Keizerrijk stukje bij beetje af te breken. Echter zint het Sabine niet dat er geen enkele informatie met haar gedeeld wordt. Desondanks vraagt Hera aan Sabine om haar toch te vertrouwen. Dat kleine beetje vertrouwen wordt op de proef gesteld als de twee tijdens een missie stranden op een basis op een komeet. Daar komen ze oog in oog te staan met wezens, die het licht van een nabije ster niet kunnen verdragen en jacht op hen maken.

Out of Darkness is weer zo’n typische tussenaflevering die vooral dient om de personages wat verder uit te diepen. Zo leren we wat meer over de achtergrond van Sabine en haar jeugd op Mandalore, en wordt de band tussen Hera en Sabine versterkt door hun avontuur. Wat vaak een minpunt is aan dit soort afleveringen is het gevoel dat achterblijft. Het gevoel dat het grotere verhaal niet echt voortgang boekt. Dat is hier naar onze mening ook het geval en wordt dat versterkt door wat gaten in het verhaal. Hera wil bijvoorbeeld niet dat Sabine een bepaald krat in de Phantom laadt. Het krat dient er alleen maar voor om de spanningen tussen de twee te vergroten. En zo zijn er nog een paar kleine dingetjes die je zelf zondag maar moet ontdekken.

Zondagmiddag kijk je dus naar deze aflevering. Onze Belgische lezers kunnen deze aflevering zaterdag 22 november om 14.45 bekijken op Disney Channel. Binnenkort kun je ook onze impressie van de volgende aflevering – Empire Day – terugvinden op DeathStar.nl. Watch this space!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: