Een impressie van Rise of the Old Masters + de nieuwe Yoda Kronieken
vrijdag 24 oktober 2014

Aankomende zondag kun je om 15:35 op Disney XD kijken naar de nieuwe aflevering van Star Wars: Rebels. Dit keer is de aflevering getiteld Fighter Flight aan de beurt. Deze aflevering bespraken wij vorige week al kort. Daarnaast kun je ‘s ochtend om 09:45 ook genieten van een nieuwe aflevering van De Kronieken van Yoda. Deze laatstgenoemde staat overigens op het moment van schrijven nog niet vermeld in de tv-gids van Disney XD.

Ondertussen hebben wij alvast de derde aflevering, Rise of the Old Masters genaamd, bekeken in de originele Engelse taal. In deze aflevering krijg Ezra les van Kanan in de Force. Dat verloopt echter alles behalve vlekkeloos. Kort erna roept Sabine de rest van de crew bijeen om naar een uitzending van het Holonet te kijken waarin de gebeurtenissen uit de vorige aflevering voorbij komen. Het bericht wordt onderbroken door Senator Gall Trayvis die oproept tot een eerlijk proces voor Jedi Master Luminara Unduli die tot de verbazing van Kanan nog steeds in leven blijkt te zijn, maar volgens Trayvis gevangen wordt gehouden in een Keizerlijke inrichting op Stygeon Prime. Er wordt besloten om in te breken in de zwaar bewaakte gevangenis om Unduli te bevrijden.
In deze aflevering zien we voor het eerst de Phantom in actie, de Shuttle Fighter die gekoppeld is aan de Ghost. Net als in de voorafgaande afleveringen zijn er leuke referenties in verwerkt. De animatie behoudt de kwaliteit van de voorafgaande afleveringen, maar er zitten dit keer een paar zeer adembenemende shots in die bijna filmisch te noemen zijn. In deze aflevering is onder meer een (gast)rolletje weggelegd voor acteur Brent Spiner, die je wellicht beter kent als Data uit Star Trek: The Next Generation. Hij verzorgt de stem van Gall Trayvis. Al met al, wat ons betreft, de beste en spannendste aflevering tot nu toe. Deze aflevering is op zondagmiddag 2 november te zien op Disney XD.

Graag wijzen we je er ook nog even op dat je tot en met morgenavond nog kans maakt op de Star Wars: Rebels goodie bag die we weggeven. Wacht dus niet te lang met meedoen, anders gaat deze prijs zeker aan je neus voorbij.

En zap aankomende zondagmiddag om 15:35 dus naar Disney XD voor de nieuwe aflevering. Dit is dus een andere tijdslot dan vorige week! We zijn benieuwd wat jullie van deze aflevering vinden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+
 • Solo

  Bedankt voor de TIP : had de wekker al weer op 17:00 staan gelijk maar aanpassen 🙂 ben wel benieuwd hoe deze is

 • Joruus

  Wat een dom gedoe zeg. Ik durf te wedden dat heel veel fans dit dus niet in de gaten hebben. Zo hebben ze in Nederland meer series kapotgemaakt doordat zenders steeds de tijd veranderde. Dan zul je straks weer zien dat deze serie ook niet op dvd verschijnt….

 • Jedi-Bendu

  Waarom op DisneyXD kijken? Nagesynchroniseerde troep. Gewoon online in de engelse taal bekijken….kun je zelf ook bepalen wanneer je het kijkt.

  • Laten we mensen vooral zelf beslissen. Diegenen die het in de originele taal willen bekijken, moeten maar een torrent bestand opzoeken. We merken van verschillende kanten dat er genoeg fans zijn die het wel graag op Disney XD willen kijken. En die fans bedienen we ook graag van informatie. Zelf kies ik in ieder geval wel voor de Engelse taal. Ik zou al die geweldige stemmen van bijvoorbeeld een Jason Isaacs niet willen missen.

 • Pingback: DeathStar.nl - De Nederlandse Star Wars website | Star Wars nieuws en achtergronden()

 • Pingback: DeathStar.nl - De Nederlandse Star Wars website | Star Wars nieuws en achtergronden()Tags: