Een impressie, een weggeefactie en de start van Star Wars: Rebels!
vrijdag 17 oktober 2014

Als je de laatste weken niets over Star Wars: Rebels hebt gehoord, heb je vast onder een steen geleefd. Twee weken geleden werd het spits afgebeten met de uitzending van de pilot, maar vanaf aanstaande zondag kun je wekelijks genieten van de afleveringen van het eerste seizoen. Om 17.00 kijk je naar aflevering #1: Droids in Distress, die wij vorig week al kort bespraken.

Ondertussen hebben wij alvast de tweede aflevering, Fighter Flight genaamd, bekeken in de originele Engelse taal. Hierin zorgt Chopper er met zijn excentrieke gedrag voor dat Ezra en Zeb elkaar in de haren vliegen waarop Hera, die het zat is, de twee kibbelende crewleden uit de Ghost zet en hen op pad stuurt om nieuwe bevoorrading te gaan regelen op de markt van Kothal. Dat loopt (uiteraard) niet geheel volgens plan als Ezra en Zeb op Keizerlijke troepen stuiten. Als een bekende van Ezra slachtoffer wordt van de tirannie van het Keizerrijk moet hij samenwerken met Zeb om hem te redden uit de klauwen van de onderdrukkers.
Ook in deze aflevering zitten een paar leuke knipogen naar bekende Star Wars elementen. Het is een leuke tussen-aflevering die gericht is op het ontstaan van een band tussen Zeb en Ezra, waardoor er niet veel gebeurd met de rode draad in het verhaal – het ontstaan van de Rebellie. We kunnen ook niet genoeg complimenten geven aan de Sound Department. Niet alleen de muziek maar vooral het geluidsontwerp blijft fantastisch en draagt het meeste bij aan het Star Wars gevoel. Deze aflevering is op 26 oktober te zien op Disney XD.

Om de start van het eerste seizoen aanstaande zondag te vieren, komen we met een nieuwe prijsvraag. Tijdens het Disney XD première evenement van Star Wars: Rebels dat eind september plaatsvond in onze hoofdstad, werden er goodie bags uitgedeeld. DeathStar.nl heeft een exemplaar bemachtigd die we zullen weggeven aan één van onze lezers. Wat moet je hiervoor doen? Simpel! Beantwoord onderstaande vraag:

In de pilotaflevering steelt Ezra twee dingen van Kanan. Een lightsaber en een…?
A. Een Thermal Detonator
B. Een Holocron
C. Een Training Remote

Stuur je antwoord naar prijsvraag@deathstar.nl. Vergeet ook niet je naam en adresgegevens door te geven. Inzenden kan tot en met zaterdag 25 oktober, 23:59 uur. Maximaal één inzending per huishouden.

 

Disclaimer
Medewerkers van DeathStar.nl zijn uitgesloten van deelname. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De winnaar wordt op 26 oktober 2014 getrokken en zal daarna gecontacteerd worden per e-mail. Na afloop van deze prijsvraag worden alle gegevens van participanten vernietigd. Gegevens zullen niet worden doorverkocht aan derden of worden gebruikt voor andere doeleinden.
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: