Een echt stukje Star Wars bezitten? Het kan!
maandag 12 mei 2014

Echt iets uit de Star Wars film hebben. Het is niet voor heel veel fans weggelegd. Maar zo nu en dan komt er iets in omloop. Er zijn (internet)winkels die gespecialiseerd zijn in filmprops, privéverzamelaars doen soms hun objecten weg en af en toe doen mensen die aan de films hebben meegewerkt hun stukken in de verkoop. Joe Johnston is zo’n iemand.

Johnston is een Amerikaanse filmregisseur en voormalig effectenmaker die het best bekend is van het regisseren van films als Honey, I Shrunk the Kids, Jumanji, Jurassic Park III, The Rocketeer en enkele jaren geleden Captain America: The First Avenger. Hij begon zijn carrière als conceptueel artiest en effectentechnicus bij de eerste Star Wars film. Zijn samenwerking met George Lucas zou later vruchtbaar blijken toen hij een Oscar won voor ‘Beste Visuele Effecten’ voor zijn werk aan Raiders of the Lost Ark. Als artiest creëerde hij voor Star Wars onder meer Boba Fett, Yoda, de Ewoks, de X-Wings, de Y-Wings, de TIE fighters, de Millenium Falcon, de Sandcrawler, de Death Star, de Landspeeder, de AT-AT’s, Cloud City en nog veel meer.

Momenteel zijn enkele originele storyboards, destijds door Johnston zelf gemaakt, te koop op eBay. Oftewel, originele stukken Star Wars geschiedenis! Goedkoop is het uiteraard niet, maar als je nog op zoek was naar dat ene topstuk in je verzameling is dit je kans! Daarnaast worden er nog enkele andere dingen geveild zoals gesigneerde foto’s. Voor wie nog meer wil weten over Joe Johnston kan terecht op zijn officiële website. Behalve informatie over zijn uitgebreide resumé vind je hier ook een shop terug met een nog groter en gevarieerder aanbod van items dan op zijn hierboven vermelde veilingen.

Binnenkort verschijnt er ook een hardcoverboek genaamd Star Wars Storyboards: The Original Trilogy, geschreven door auteur J.W. Rinzler met daarin ruim 1200 storyboardtekeningen, waaronder een groot deel van de hand van Johnston. Daarnaast achten wij persoonlijk de kans groot dat, als één van de drie spin-off films een Boba Fett film wordt, Johnston een belangrijke kandidaat is voor de regie.Tags: