Een cinematograaf voor een spin-off en John Williams dirigeert?
maandag 27 oktober 2014

De laatste weken en eigenlijk de laatste maanden is er nauwelijks tot geen officieel nieuws omtrent de nieuwe films bekend geworden. Op het gebied van Star Wars: Episode VII is het redelijk stil, om maar te zwijgen over de andere Trilogie-delen of de spin-offs. Hoewel we bijvoorbeeld weten dat regisseur Rian Johnson het stokje over zal nemen van J.J. Abrams, is er echter nog geen officieel persbericht over verschenen.

We moeten het dus van andere officiële kanalen hebben. Laten we met de eerste spin-off beginnen, de door Gareth Edwards geregisseerde film die in december 2016 in bioscopen wereldwijd zal verschijnen. In een interview liet cinematograaf Greig Fraser zich ontvallen dat hij verbonden zal zijn aan de film. Eerdere films waar hij aan werkte zijn titels als Zero Dark Thrirty en Snow White and the Huntsman.

Een trailer voor Star Wars: Episode VII op korte termijn? Onlangs vertelde componist John Williams, tijdens een concert dat hij gaf in het Amerikaanse Milwaukee, dat hij al snel zou beginnen met het maken van de soundtrack. Nu lijkt het erop dat Williams in november een speciale nieuw geschreven nummer zal opnemen voor een trailer die met Kerst dit jaar uit zal komen. Het is goed mogelijk dat Disney deze Kerst wil aangrijpen om de film onder de aandacht te brengen, maar het lijkt er aan de andere kant nog erg vroeg voor. De eerste teaser trailer van bijvoorbeeld The Phantom Menace verscheen in november 1998, slechts zes maanden voordat de film uitkwam. Als er al zo vroeg een teaser zou verschijnen zouden wij het zelf logischer vinden als dit tijdens de uitzending van de Superbowl (1 februari 2015) in één van de befaamde reclameblokken zou gebeuren. De tijd zal het ons doen leren.

Als laatste een ander klein Episode VII nieuwtje. We noemen Christina Chong. Je vraagt je waarschijnlijk af wie dat is. Als we haar agent moeten geloven is zij verbonden aan de nieuwe film als actrice. Hoewel ze nooit officieel is aangekondigd (net als Game of Thrones acteur Miltos Yeremelou) zou ze zijn ingehuurd voor haar acrobatische kunsten. Haar agent meldde afgelopen week op Twitter dat de opnames er voor haar opzaten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+


Tags: