Een astromech als eerste castmember: R2-D2 in Star Wars Episode VII
woensdag 20 november 2013

Het is de aankondiging waar alle fans lang op hebben moeten wachten, namelijk de allereerste officiële aankondiging van de eerste castmember voor Star Wars: Episode VII. Is het Mark Hamill? Is het Carrie Fisher? Of Harrison Ford? Nee. De alomgeliefde Astromech droid steelt weer eens de show en geeft alle andere sterren het nakijken.

Vorige week verscheen er al een productiefoto uit de Bad Robot productiestudio op Twitter met daarop onder andere regisseur J.J. Abrams, Lucasfilm presidente Kathleen Kennedy en R2-D2. Het leek daarmee onvermijdelijk dat de kleine droid zijn opwachting zou gaan maken in de nieuwe film en vandaag werd dat bevestigd door de officiële Star Wars website. Interessant was daarbij de aankondiging dat twee fans een belangrijke rol zouden gaan spelen.

Twee bouwers van de R2-D2 Builders Club wisten met hun creaties indruk te maken op Kennedy tijdens de Star Wars Celebration Europe in Essen, Duitsland, en zeiden daarbij gekscherend dat ze hun kennis graag wilde delen en toepassen op de nieuwe films. Tot hun grote verbazing werden ze daar enige tijd later aan gehouden toen er een telefoontje kwam van Lucasfilm. Voor menig fan zal dit een droom zijn die deze twee fans gelukkigerwijs waarheid zagen worden.

Of Kenny Baker, de vertolker van R2-D2 in alle zes voorafgaande films, ook terug zal keren, is nog niet duidelijk.

 

Bron: StarWars.com
Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+